"Гугъл" с революционна услуга


5

Новият продукт е невиждан до момента и ще позволи на потребителите да усетят истински аромати директно от устройството, с което ползват интернет - независимо дали е компютър, лаптоп или смартфон.

http://www.google.com/intl/en/landing/nose/
Отговори11

Ако един ден измислят технология за дигитализиране и пренос на миризма в цифров вид + устройства за възпроизвеждане, хакерите ще се побъркат да ви хакват сайтовете и компютрите и да ви пускат "мега пръдня от 300 говеда", "аромати от кочината на село" и "200 изпотени пърча".

На какво ли ще мирише в учебните зали на академията тогава докато се упражняване с API-то за възпроизвеждане на миризма от C#?

А за домашщно ще има:

  • Зачада 1: отворете широко вратите и прозорците....
  • Задача 2: изтеглете файла "300-porks.smell"
  • Задача 3: намалете интензитета на вашия плеър за миризма на 0.1 %
  • Задача 4: напишете "smell.Play()" и помиришете емитера за миризма (проверете USB порта, ако не мирише или увеличете интензитета).

devil Чакам тоя весел ден!


от svetlin.nakov (31978 точки)


0
То в залата вече си мирише така... Няма нужда от допълнителна програма. :D :D :D :D

от rossichka (444 точки)


2
Честит Първи Април, колега! :)

от hatrox (0 точки)


0
Кажи честно !0

Да, това определено е първоаприлска шега, но ако търсачката за миризми е далеч от истината то генератори на аромати има от много отдавна. На базата на около 20-тина основни аромата могат да се пресъздадат почти всички останали, нещо подобно на представянето на цветовете чрез смесване в различни пропорции.

Ето статия на тази тема в Wikipedia:

Digital scent technology


от valiyo (492 точки)


0

Аналогична идея са имали в Швеция през 1962, когато "чудото на техниката" са били неизмислените още цветни телевизори - http://www.guy-sports.com/humor/urban_myth/hoax_color_tv.htm

 

 


от ivavi (60 точки)


1
През далечната 90 и ненам си коя имаше някакъв реален опит да се предават миризми - едни флакончета с аромати, стояха зад монитора и като отвориш страница с борчета примерно, съответното флаконче се чупеше и т.н. Проектът умря много бързо, както може би се сещате :)

от kensen (220 точки)


0
Честит празник :D

от iwitass (3695 точки)


0
Това може и да е шега, но ето нещо наистина интересно от последните дни - революционно нова версия на Gmail: https://mail.google.com/mail/help/intl/en/promos/blue/index.html

от loloto (1073 точки)


0
Хахаааааа... Тва ме съсипа от смях :D този ден ако дойде ще бъде наистина забавно, ама не знам колко ще издържим на миризмата или със всеки телефон, лаптоп, таблет или каквото и да е ще трябва да правят промоция - ПОДАРЪК ПРОТИВОГАЗ :D

от CaptCortez (1242 точки)


1
Честит празник! Хм-хм, какво е това ухание?

от ellapt (6303 точки)