Бизнес умения за софтуерни инженери Teamwork – сформиране на екипи


16
Здравейте!
За добро или за лошо този път няма да има служебно разпределение по отбори, а ще се организираме сами. Може би това ще е още едно предизвикателство пред нас ;)
Предлагам в тази тема всеки, които има желание да участва в екип да го заяви тук. Екипите трябва да бъдат от 4-5 човека /изцяло от присъствени или онлайн участници/. Препоръчително е екипите да са от 4 човека.
Трябва да си измислим име на фирма, продукт и бизнес план.
На първо време ще получим имейл как точно трябва да си регистрираме екипите и участниците в екипа.
Малко информация за мен – не съм програмист, а банкер. Участвам в Академията от октомври. Харесвам работата в екип и ако някой има желание ще се радвам да сме от един отбор.

Поздрави,
ДидиОтговори6

И аз си търся екип.

От 6 години се занимавам с разработка на software за застрахователни компании. Отделно от това съм в академията от октомври.

Предполагам, че темата ще събере доста желаещи и може би е добре да направим някакъв файл в който да се записваме (примерно share-ната таблица в Google Docs или нещо такова). След това може или по реда на записване да сформираме екипи или по друг начин предложен от вас.

Поздрави.

Светозар Тосков.

Edit:

Направих един файл. Който иска може да се запише. 

Колеги, направих още един sheet за да различаваме присъстевените от онлайн студентите. Така според мен ще е по-лесно.


от svtoskov (330 точки)


0
Привет! Добавих един запис. ;-)

от ochankov (119 точки)

0
Супер, вече сме двама :).

от svtoskov (330 точки)0

Здравей, Диди!

Ще се радвам да сформираме отбор и ето защо с мен:

  •     „Чашата е наполовина пълна“
  •     Над петнадесет (15+) години работа в IT сектора, последните десет от тях в малък екип, който пише и поддържа медицински софтуер.

    
    Поздрави,
    Орлин

 

P.S.: Записан  съм за онлайн участие в този курс.


от ochankov (119 точки)


0
ОК - аз съм за, но в текущия курс за бизнес умения за софтуерни инженери трябва да се съберем по 4-5 човека за групов проект, което трябвало да стане през сайта - как точно ?

от bgatev (0 точки)

0
Здравейте и от мен :) И аз съм в курса за бизнес умения за софтуерни инженери присъствено, и ми е нужен отбор. Завършила съм ТУ. Опитвам се да програмирам, но силната ми страна е дизайна. Поздрави, Екатерина

от Ekaterina Mitseva (0 точки)1
Здравейте и от мен :)
Аз съм в академията присъствено от септември иначе съм завършил застраховане и осигуряване и имам 3+ години опит в държавната администрация ако ви допадам може да сформираме отборче :)

от iwitass (3695 точки)


0
Здравейте, аз също си търся екип от още 3-4 човека.
Строителен инженер съм, работя като такъв. От 5-6 години програмирам като хоби и както повечето от вас от есента ходя в академията.
Диди ще се радвам да сме в един екип.

от AsenVal (3487 точки)


0
Здравейте,
И аз съм налице за участие. Ако някой иска да се присъединя. Мога да съм полезен откъм часта с бизнес плана. Завършил съм мениджър на малки и средни предприятия. В момента работя като логистик мениджър в транспортния сектор. С програмирането се занимавам по-сериозно от началото на Академията този випуск.
Поздрави
Петър

от Antoveravip (616 точки)


0
Здравей, Видях че в твоят отбор (номер 7 в списъка) име две свободни места и се записах. Ще се радвам да работим заедно с теб и Надя по проекта.
Ето и малко информация за мен. Завършил съм бакалавър Бизнес информатика и магистратура Финанси в УНСС. Работил съм известно време в банковият сектор, а сега се занимавам с внедряване на ERP системи.

от tgoshev (0 точки)

0
Здравейте, Присъединих се към Team 7, ако нямате нищо против разбира се. Ще се радвам за работим заедно. Малко повече информация за мен. Завършил съм механо-техникум. Уча в УНИБИТ, специалност компютърни науки – 2 курс, задочно. Бях студент от септемврийския прием на академия Телерик но не смогнах на темпото, затова кандидатствам за пролетният прием тази година. Работя като специалист представяне/позициониране на стоки в голяма retail компания. Имам 1-2 идеи за конкретни приложения/програми.

от hpashev (170 точки)


0

Здравейте и от мен! smiley

Да разбирам ли, че онлайн  обучаващите се нямат право да се "смесват" с тези от присъствената форма и обратното? Предполагам Маги го е обяснила тази вечер на лекцията?

Аз работя в сферата на телекомуникациите от няколко години, иначе по образование съм филолог. Имам и завършен двугодишен курс по КИТ в ТУ София. Имам опит с няколко вида CRM системи, засега само като юзер! smiley


от Maria Angelova (0 точки)


0
На кратко да. Може би, защото при orkshop-ите няма да могат да присъстват всички членове на екипа.


0
Да, така се получава. Ок, мерси, Диди! :) Ще чакам още онлайн-ци да се включат, за да сформираме отбор! :)

от Maria Angelova (0 точки)


0

Здравейте! Аз също си търся съотборници за екипната дейност в курса. Кратка информация за мен:

  • присъствена форма;
  • предишен опит  с работа в екип - в и извън Академията;
  • наличие на достатъчно време за пълноценно участие в курса;
  • лесна комуникация с мен - например чрез имейл, скайп, мобилен телефон;
  • възможност за присъствено участие на допълнителни срещи извън времето на курса;
  • странични интереси в сферата на икономиката.

Може да се установи контакт с мен чрез имейл, изпращайки ми лично съобщение чрез форума. Проверявам си пощата три пъти дневно, така че ще получите бърз отговор. Ще се радвам да съм част от екип със сериозно отношени към настоящия курс. Благодаря. smiley

 


от Kovachev (1194 точки)


0
Здравейте,
И аз търся екип и съм готов да се присъединя към някой вече сформиран или да заформим нов екип. Силната ми страна е програмирането и нямам никакъв опит в писането на бизнес планове. Имам 8 години опит в IT в сферата на телекомуникациите. Участвам присъствено в курса.

от smvalkov (596 точки)


0
Здравейте :) Имам въпрос относно сформиране на екипите. Задължително ли трябва екипа да е поне от 4 души? Може ли да сме двама? Формата ми на обучение е онлайн. Не се притесняваме аз и моя колега от повечето работя която ни се налага да направим ако сме двама.

от stefidka_2 (40 точки)


0
Предполагам не е проблем, но една от целите на teamwork-a е да се запознаем с повече хора, да комуникираме, да се координираме помежду си и така. И ако сте четирима ще е и по-забавно:))) Приятен ден;)))0
И аз си търся екип - завършил съм Международни Икономически Отношения в УНСС„ като преди и по време съм се занимавал с ИТ.
Ако някой има желание - да ми пише или тук или в telerikacademy.com (име: gallumbits)

от gallumbits (2371 точки)


0
Здравей, по-горе съм сложил линк към файл, в който може да се запишеш, ако искаш.

от svtoskov (330 точки)


2
Привет, на всички!
Хубаво е, че се представяте, но според мен е добре да дадете някаква идея - в каква сфера ще се развива "фирмата" ви, какъв продукт искате да правите, за да се съберете хора с еднакви интереси. Аз по образование съм философ и ПР, но може да искам да правя софтуер за караоке примерно, което няма нищо общо, просто защото ми харесва и имам допълнителни познания какво може да се търси на този пазар. Така че моето предложение е да кажем кой с какво се занимава ПЛЮС в каква фирма би участвал, за да се съберем в групи "по интереси".
Т.е. щом са ни дали възможност сами да се намерим, можем да го използваме и да се съберем наистина по общи интереси.
П.С. между другото наистина имам идея за софтуер за караоке барове, макар че не знам дали точно това е най-добрата идея за момента.

от milena.mg (452 точки)


0
Аз мисля, че група по интереси е добре, но все пак това няма значение - давам пример: Днес се налага да направиш Банков софтуер с екип,който до сега е правил медицински. За да се свърши работата все пак трябва да се нагодите и да работите заедно-има ли ясно бизнес задание, то какво ще напише програмиста няма никакво значение

от bgatev (0 точки)

0
съгласна, просто в случая става въпрос за създаване на фирма, а не че вие сте вече във фирма и трябва с някакъв екип да направите определен проект. Хората в екипа са много важни, определено, да не кажа, че са от основно значение. Просто в случая имаме избор.

от milena.mg (452 точки)