[CMS] WordPress Homework - Задачи 1, 2, 3, 4, 5


8

За тези, които все още не са разбрали какви са първите домашни от курса, заповядайте:

  1. Install WAMP (XAMPP or LAMP) at home, set up Apache properly;
  2. Create a 'Hello PHP!' script and display it in your browser;
  3. Create a PHP script that displays all numbers from 1 to 1000 that divide by 3 and 7;
  4. Create a PHP form that accepts 3 fields -number, sign and another number. The form should submit to another PHP file which validates the input and calculates based on the numbers and the mathematical symbol. Use JavaScript for frontend validation of the form;
  5. Pick a template from http://www.css3templates.co.uk/ and convert it to a simple WordPresstemplate. The theme should be:
    • Activated properly
    • Working landing page with static content
    • Working blog index with latest blogs

Крайният срок, е както на другите курсове... 2 седмици.

В профила на Марио Пешев в GitHub можете да видите още ресурси относно курса.

Поздрави,

Даниел




Отговори



0
Здравейте,
Боря се вече 1000 години с това и не издържам :( нищо не намирам в нета, което да ми помогне, надявам се вие да успеете :(
В темата ми ест има меню. Това меню, когато си на определен таб си има определен стил. До тук прекрасно. ul елемента си има id, което аз си сетвам с 'menu_id' => 'menu', но когато се опитам да си достъпя литата, тъй като те са с въпросния стайл, не успявам. Опитах и с jquery и с чист javascript, но не успявам, да взема точно това li, което съм кликнала, за да му задам стилистика :( В темата, която аз свалих от линка, който Марио беше постнал, няма javaScript, който да върши тази работа. Има само html страници и style.css.
Това, което успях да постигна е да си сетна стилистиката на първия таб, който като отвориш темата е дефолтня. Правя го с - var currentList = document.getElementById('menu').childNodes[0].className = "selected"; ама после :(
Help, pleeeeeease :)

от Veronika (74 точки)


0
Дай линк към темата и ако може качи някъде какво си направил. В момента гадя какво точно си направил. Може и PrintScreen.

от kanchev_k (319 точки)

0
спокойно, ще решим проблема :) доста неща си изписала, доколкото разбрах искаш да си стилизираш текущия таб. WordPress му слага автоматично клас current-menu-item на натиснатото li. Ползвай него. Това ли се опитваш да направиш ? Ако е нещо друго напиши по-конкретно

от pdrenovska (2196 точки)



0
Най-съществената е 5-та задача. И най-приятна и практически насочена. Направо забавна за правене. Чак ме е яд, че нямам повече време, за да си пограя и да я развия. Определено много практична задача.
Другите са за запознаване с принципите на езика. :)

от Antoveravip (616 точки)


0
Пешев е много добър, но типично за темите, които не са приоритет за Телерик, тази за WordPress themes беше тотално претупана и прецакана.Може би тази от миналата година е по-добра.Жалко за хората, които тръгват с голяма надежда за нещо, а после остават разочаровани...

от enlightenment (0 точки)


0
Тази тема беше третупана, защото нямаше време да се направи цялата (да се пипа по CSS и др.). В самото начало ни предупреди, че няма да може да я направи изцяло и да е уникално поради простата причина, че 22:00ч. свършва курса или искате да седим до 00:00ч. там?
Тези хора, които тръгват с голяма надежда... те ще продължат с тази голяма надежда да се самообучават. Да се ровят из Codex-a, да се ровят из YouTube, да ходя по сбирки за WordPress. Вие как мислите , че Марио е научил WordPress? Някой е седнал и му е налял всичко в главата и той сега е гуру?! Напротив (ако греша, нека ме поправи)! Самообучението му е майката!

от DGrigorov (678 точки)

0
То колега ако се научиш да правиш плъгин като показания, вече си готов. Иначе си абсолютно прав. Сядаш, четеш тестваш, стъпка по стъпка.

от krasi.nikolov (1412 точки)


0

Относно 3-та задача

 

for ($i=21; $i < 1000; $i+=21) { 
        echo $i . "</br>";
}
 
Това не е ли достатъчно? :)

от Cheesus (272 точки)


0
Здравейте, пиша тук, защото видях, че се обсъждат подобни проблеми в тази тема.
Моят проблем е следният: след инсталиране на WAMP и светеща в зелено иконка в мнюто (т.е. сървъра е Online) , в localhost не виждам файловете, които съм създала в C:/wamp/www.
Имате ли идея, колеги, къде ми е грешката?

от Charity (95 точки)


0
А какво виждаш? На мен в localhost ми отваря страница на WAMP със служебна информация и в "Your Projects" са ми файловете и папките които се намират в www.

от kanchev_k (319 точки)

0
Не знам и аз точно какъв е проблема при мен работи, но при други колеги не тръгва (аз си го бях инсталирал преди години). Аз лично ползвам xampp пробвай го ще ти тръгне от първия път 100% - основната разлика между двете е че wampp е само за windows (има и допълнителни тулчета към него, но на теб мисля че не ти трябват) а xampp е multiplatform. Поздрави




0

Здравейте,

 

Ето ги и моите първи стъпки в света на WordPress: Моята първа тема.

Признавам си, че не успях да й отделя подобаващото време.

Ще се радвам на всякакви критики/съветеи.

 

ПП: Първите задачки ги има на няколко пъти по-нагоре, затова не смятам да ги споделям, тъй като при тях няма какво различно да има.

Поздрави!


от nikolaikolarov (2177 точки)


0
Здравей, добре е преди затварящия таг да се постави и функцията: , която дава възможност да се добавят елементи (стилове, скриптове и метатагове). Както и функцията wp_footer(); да се сложи задължително преди тага, за да затвори и прекрати работата на плъгините и скриптовете, извикани на сайта. http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_head http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_footer

от pdrenovska (2196 точки)

0
Благодаря за съветите и отделеното време :)

от nikolaikolarov (2177 точки)