[CMS] Мнение относно курса по CMS Системи


16

Понеже Наков от време на време ни призовава да казваме как ни се струва този или онзи курс - казвам: според мен курса е супер и това най-вече се дължи на лектора. Следните неща особено много ми допадат:

- говори доста бързо и това е първия курс, на който успявам толкова дълго време да внимавам, а не след час и половина да се отнеса някъде;
- много компетентен е в това, което прави и не му се случват никакви засечки, с голяма лекота прави демонстрациите и наистина през цялото време държи интереса на аудиторията;
- преподава по доста забавен начин, като хем има забавен стил, хем не акцентира ненужно много върху "оригинални" шеги.
 
По принцип не бях особен фен на Wordpress, но след последните две лекции определено си промених мнението. Курсът, за възможностите на залата, е доста слабо посещаван, така че бих посъветвал всеки, който има колебания да го пробва, не мисля, че ще съжалява.Отговори15
Благодаря на колегите за коментарите и обратната връзка. Предвид другите паралелни курсове и 'гъвкавите' дати на провеждане, радвам се, че част от присъстващите го намира за полезен.
Ако имате някакви въпроси или коментари преди/по време на лекциите, може да ги обсъдим. Който има допълнителен интерес към WordPress или нещо друго в периферията на моя skillset, ще се радвам да помогна.

от Mario Peshev (0 точки)


0
Като ти остава време да посещаваш форума, ако искаш хвърляй по едно око на теми като тази:
http://forums.academy.telerik.com/81592/cms-wordpress-homework-01
Обикновено стават доста дълги и едва ли ще ти е възможно да ги изчиташ, но има някои въпроси, на които ти със сигурност би могъл да дадеш най-точен отговор. Мерси.

от AlexPopov (1568 точки)

0
пуснаха ми линк към темата снощи, но днес успях да я прегледам. Ще се разходя набързо през CMS track-а

от Mario Peshev (0 точки)


3
Записите (особено звука) са с перфектно качество. Не може ли всички да са така ?

от ibalistix (0 точки)


0
Записите са правени под Linux. Не знам дали има нещо общо. :-P

от AlexPopov (1568 точки)

0
Ами въпрос на микрофонче на лаптопа е най-вече. Иначе записът е правен под Linux с ffmpeg и стандартни кодеци MKV с MP4 картина и AAC звук. Под Windows ползваме подобни кодеци, но пакетираме в AVI.

от svetlin.nakov (31978 точки)3
Да, да , курсът е много интересен и наистина и аз забелязах, че не се разсейвам :D Единственото е, че се засича с ОС и съм малко раздвоена и в неделя се става непосилно рано, но пък си заслужава и наистина препоръчвам повече хора да започнат да го посещават :)

от mariq88 (232 точки)


1
Курсът е много полезен и лекторът го води отлично. Видеата се качват навреме и са с много добро качество. Силно се надявам да мога да присъствам на всички лекции, обаче това зависи от натовареността по другите курсове. Досега съм се занимавал само с програмиране и честно казано front-end курсовете са ми по-интересни понеже са нещо различно за мен. (нямам нищо против C# просто там нещата са доста суховати). Да се надяваме, че ще има повече присъствие на лекциите по CMS системи, защото лекторът си жертва 5 часа в неделя (и 3 в четвъртък) за да го води и е добре повече хора да идват.

от smvalkov (596 точки)


0
моята част от курса е още два пъти, но който има по-задълбочен интерес към платформата, мога да споделя опит от последните 4 години, в които съм работил през моята или международни фирми за различни WordPress инициативи, продукти и услуги.

от Mario Peshev (0 точки)


1
Като цяло и на мен лектора ми допада доста - висок глас, говори добре.
Единствените ми забележки (лично мои, може да съм единствената):
- по-чести почивки - 2 часа без да мръдна и впоследствие почти 3 часа ми идват в повече.
- малко повече разяснения относно командите по PHP в примерите. Като не разбера едно нещо, то цялата работа става неразбираема.
- евентуално разбиване на материала в по-малки лекции. Знам, че няма време, но ми се струва по-ефективно ако попиваме по по-малко информация накуп и след нея упражнения.
Пак да кажа - това са нещата, с които аз срещам проблем. Въпроса е, че сега трябва да отдам още 5 часа, за да преслушам последната лекция. Това е много! И отделно домашните.

от rossichka (444 точки)


0
Материалът като цяло е много и това е причината входните изисквания да са преминати курсове по C#, HTML, CSS, JS. Наясно съм, че е малко по-бързо от желаното, но пред мен стоят два избора: - да говоря много бавно и задълбочено над най-базовите и основни неща - да покрия много повече важни неща, повечето от които да станат ясни на място, а след това някой може да види във видеото и крайният резултат да е много по-широк набор от знания.
За почивките съм съгласен, тях пък ги съобразявам с видеата, защото не е много приятно да се 'разцепва' лекцията на няколко пъти, когато темата е важна, но следващите 2 пъти ще е малко по-спокойно.

от Mario Peshev (0 точки)


1

Ще се повторя и аз, но Мари Пешев води много добре курса:

  1. Говори достатъчно високо, за да се чува в цялата зала.
  2. Записите се качват много бързо.
  3. Може би благодарение на дългогодишния му опит с такава лекота води курса и прави демата на живо.
  4.  Много добре прави, че когато някой зададе въпрос, той казва какъв е бил въпроса и след това отговаря. Нещо, което някой от лекторите не го правят. 
  5. Лекциите му не са скучни, дори бих казал, че са забавни благодарение на неговото чувство за хумор:

    Никой не си храни хранилката, която го храни! - Марио Пешев

    Това беше една много добра сентенция, която направи на последната лекция. 

Наистина говори бързо и прави нещата бързо, но ако някой го попита "От къде дойде това?" няма да му откаже да му обясни.


от DGrigorov (678 точки)


0
" Много добре прави, че когато някой зададе въпрос, той казва какъв е бил въпроса и след това отговаря. Нещо, което някой от лекторите не го правят. "
Един от вашите колеги ме подсети да го правя, тъй като бях изключил първата лекция - така че благодарностите са на негов гръб.

от Mario Peshev (0 точки)

0
Благодарим, колега!

от DGrigorov (678 точки)


2
Да определено лектора е на ниво, не може да му се отрече. Единствено бих могъл да се присъединя към мнението на колежката , че информацията е много на куп. Както и че трудно се седи съсредоточен 5 часа и ако се отплеснеш( което на мен лично за съжаление ми се случва често :) ) и му изгубиш връзката значи да, че трябва да отделиш още няколко часа да преглеждаш пак лекцията(дори да не е цялата). Иначе пак казвам моите адмирации към лектора, много съм доволен.

от tankovski (2828 точки)


1
Да и мен лекторът ме запали много по PHP.
Бях започнал по-сериозно да уча ASP.NET MVC, ама сега се раздвоявам м/у двете. Определено ако лекторът не беше такъв маняк, нямаше да обърна внимание на курса :Д

от Diagara (277 точки)


0
Аз не съм особен почитател на PHP, но WordPress нямаше да е такъв, ако не беше PHP. Matt Mullenweg, създателят на платформата, каза наскоро, че дори да го започва сега от нулата, PHP е единственият вариант да е толкова разпространена и лесно достъпна платформа.

от Mario Peshev (0 точки)


1
Кога са лекциите по CMS, понеже не съм го записъл и със сигурност няма да имам възможност да го посещавам. Питам с идеята, да дойда да слушам някой път, също така да се видя и с Марио ;)

от simeon.bg (462 точки)


0
Четвъртък от 19:00 и неделя от 10:00. Тази неделя има вероятност да нямаме, но още не е уточнено.

от mariq88 (232 точки)

0
Да - ще е хубаво да се пропусне, или поне по-късно, защото хората от Team Building-a (ако има такива) трябва да палят колите рано сутринта, а на мен лично много ми се ходи на лекция по CMS(хич не е като в уни-то изобщо да не ходиш или да се кефиш, че пропускате).
1
Само първите две лекции по тоя курс ми отвориха очите за един куп неща. :) Няма да уточнявам какви точно, че ще стана за смях с това колко не ми е било ясно какво се случва в интернет през последното десетилетие. :D
Имам известни подозрения, че няма да успея да се справя с темпото, но въпреки това го одобрявам. Материалът е страшно много, така че по-добре да стане ясна основната идея за повече неща, а после ще четем в подробности. Идеалният вариант би бил да имаме повече време, де, ама като няма, няма.

от AnnaSG (485 точки)


2

Като изключим по-бързото водене на лекциите , друго всичко е перфектно. Но както вече е казано да , трябва да се направи избор между бавно говорене и по-малко информация и по-бързото говорене и по голямото количество информация. И както е казал философа Мечо Пух "Колкото повече толкова повече" така че да внимаваме в лекциите и няма да имаме проблеми. Между другото мъчи ме един въпрос... Само на мен ли ми се струва че уважавания от мен лектор прилича на главния герой от един филм.... Как му беше името.... а ,да , 300. smiley По време на лекциите тъй като седя в крайно ляво или дясно в залата, през повечето време е в профил и все си мисля че в един момент изведнъж ще изкрещи "THIS IS SPARTAAA!!!"на някой не до толкова внимаващ колега. laugh


от timiko (161 точки)


0
THIS IS WORDPRESS! :)

от Mario Peshev (0 точки)