Алтернатива на Google Reader


2
И така, вече стана ясно, че Google спират поддръжка на услугата си Google Reader от 1 юли. Доста неприятна новина, поне за мен. Разбира се, има много алтернативи, пробвала съм преди някои от тях, но не съм доволна.
Затова ако някой може да предложи добра алтернатива на Google Reader, по възможност онлайн, мисля, че ще е полезно за мнозина.Отговори2

Здравей, преди година започнах подобен проект, който зарязах, поради липса на време, а и заради силната конкуренция от Google Reader. Сега след като от Google обявиха, че го затварят съживих проекта и от около седмица е жив на адрес http://www.inoreader.com/

Аз също бях голям фен на GR и в този проект се опитвам да запазя всичко хубаво от него. В момента съм се заел сериозно с това и не смятам да оставя приложението да умре в никакъв случай.

Ще се радвам ако и на вас е полезно.

П.С. забравих да напиша, засега се само Web приложение, за Android и iOS мисля, но искам да видя как ще потръгнат нещата. За момента ще има Pocket интеграция, така че все пак ще може да се четат нещата и на мобилни устройства. Надявам се до няколко дни да я пусна, заедно с още доста фичъри.


от Jacket (0 точки)


-1
Напиши си сам :)

от ipenev (1013 точки)


0
Здравейте,
аз също съм много разочерован от новината и се чудя с какво да го заменя.
Колегите които използват други програмки, ак ое възможно да споделят, предимства недостатъци, ще е супер.
@Panev - честно казано - немисля че е много трудно да се направи един XML парсър и да си ги визуализирам както си искам, но ЗАЩО като вече е направено, защо трябва да го хоствам някъде, защо трябва да губя време да му правя функционалности като - това прочетено, това не, маркирай всички за прочетени и т.н. Зашо трябва да губя време да правя нещо което го има готово, някой го поддържа да работи както трябва и т.н. Единстванета причина е ако няма какво да правиш и да уплатниш малко свободното време, да научиш нещо ново интересно, но при положение че си зает постоянно, немисля че има смисъл.

Едит: Да на забравяме - логване, акаунти и т.н.
Поздрави,
Борис Гуцев

от Boris (3959 точки)


1

Три от по-популярните cloud-based алтернативи са

The Old Reader

NetVibes

Feedly  - изглежда най-предпочитан за момента. Според сайта им

More than 3,000,000 Google Reader users have switched to feedly.


от arabella (2576 точки)


0

от saruman (40 точки)


0
Аз съм си на Feedly вече от доста време и е перфектно - ползвам го в Google Chrome, на iPhone и на iPad и навсякъде е 6. +нямаш нужда от нова регистрация.

от AlexPopov (1568 точки)


0
Доколкото разбирам, Feedly е add-on. Т.е. няма да мога да го ползвам на различни компютри.

от rnikiforova (1198 точки)

0
Ще можеш. Просто се логваш в Chrome на компа, на който си и готово. Ако си на обществен комп и не искаш да се логваш засега Feedly няма webapp.

от AlexPopov (1568 точки)


0
Да аз също ще съм благодарна, ако някой сподели, ако ползва нещо под Chrome и Android. Защото за в момента ми е чудесно с GReader да чета и на телефона и от компа. И ще е супер кофти след 1 юли :(

от garybo (35 точки)