WordSesh и WordUp


5

За тези от вас, които проявяват интерес към WordPress, има 2 събития този месец, които бих препоръчал.

Първото е WordSesh - http://wordsesh.org/ - "24 hours of free live streaming WordPress presentations". В продължение на 24 часа в събота, 13-ти април, ще има разнообразни WordPress лекции онлайн от водещи хора от индустрията - собственици и/или експерти от големи WP компании, автори на продукти, хора, работещи по ядрото, и други. 


Второто е локално и се нарича WordUp - http://www.wordup.bg/ . Има такса, ще говорят пак хора от индустрията и на гости ще ни дойде един core contributor от Холандия. И ще се провежда в Телерик - локацията ви е позната :)


в CMS системи (2013) от Mario Peshev (0 точки)


Отговори0

Супер, WordUp! Conference на 27 април изглежда обещаващо.

Ще ми бъде интересно да чуя тези двете теми 

- WordPress security. Как да се предпазим от бъдещи проблеми – Миглен Евлогиев

Theme development – the right way – Ивелина Димова


от garybo (35 точки)


1
Здравей!
Лекторите от България на български език ли ще водят или на английски?
Не, че е проблем английският, но все пак...
Иначе темите изглеждат много интересни - хубаво допълнение към курса!!!

от nevtod (1087 точки)


0
WordSesh е изцяло на английски, за WordUp! вероятно само Марко ще говори на английски. Лично аз съм почитател на английските talk-ове, тъй като те могат да бъдат полезни и на останалите почти 7 милиарда човека по света, които не говорят български :) , но вероятно ще са си на български.

от Mario Peshev (0 точки)

0
Забравила съм да добавя, че става сума за WordUp!, благодаря! :)

от nevtod (1087 точки)


1

Пешев WordUP няма ли да се излъчва онлайн ? Тоест то нека пак си има такса и за онлайн, но да е достъпно за всички искащи да го видят и намиращи се далеч от местоположението на сбирката.

Защо чужди (разбирай извън БГ локация) семинари, курсове, сбирки, лекции и др. се провеждат и стриимват онлайн (без значение дали ще платя 20 или 50 евро за гледането) и ги достъпваме лесно и бързо дори на летището докато чакаме, а българските такива не се правят (от скоро Телерик подхвана идеята и тук там някой го прави но само толкова).
Аз определено предпочитам да слушам български специалисти, хора от България с опит и възможности и да взимам от тях знания, отколкото да слушам индиици, корейци, узбекистанци и др. 


от ibalistix (0 точки)


0
1. На WordUp съм само лектор, нямам нищо общо с организацията, така че въпросите към мен нямат особена тежест. 2. Вероятно няма да има стрийминг, мисля че организаторът е говорил с Наков за камерата евентуално, но това по-скоро иде реч за видеа. 3. Кабината последно искаха 700-1000лв/ден за стрийминг, ако не се лъжа - участвал съм два-три пъти в конференции с тая схема и обикновено са на загуба (ако спонсорите не покрият конкретно видео записите). 4. Повечето хора искат всичко да е безплатно и достъпно, това хубаво, ама някой трябва да вади пари за нещата в крайна сметка и в реалния свят не става - и в повечето случаи хората казват 'айде, направете го, ние ще платим/дойдем/етц' и това не се случва (като "I attend" във Фейсбук, има към 30% идващи и 70% несериозни). 5. По мое наблюдение 90% от конференциите/семинарите в чужбина не се стриймват. Има-няма 1 от 10 по-големи се.

от Mario Peshev (0 точки)


4

Видеата от WordSesh са достъпни свободно тук


от Mario Peshev (0 точки)


3

Понеже ibalistix пита за видео записи, което по принцип трябваше да има, ето и малко информация как не се прави конференция, т.е. как протече събитието


от Mario Peshev (0 точки)


0
бързи са с оправданията и прехвърлянето на топката, не може да се отрече. току що получих този "тревожен" мейл:
WordPress конференцията WordUp е в опасност! От Вас зависи какво ще се случи! Няколко от лекторите се изказват негативно, поставят под въпрос съществуването на събитието. ... Подготвили сме анкета на сайта на събитието, която е много лесна и се попълва буквално за няколко минути.
За да ви стимулираме допълнително, ще ви кажем, че на всеки попълнил анкетата (и присъствал на събитието) ще дадем подаръци и бонуси от нас и нашите партньори. ... и все в този дух (puke)

от arabella (2576 точки)

0
Благодаря ти за ъпдейта, вече го получих от няколко посетители на събитието, които се сетиха, че може да не е пратено до мен. Тъжно ми е, защото повечето от вас бяха в Телерик, когато той дойде да представи лекцията на сбирката на юзер групата - тогава имаше колизия с курс и в залата имаше 120 човека, което си е чудесен маркетинг - след това го насочих към Наков и лекторите се събрахме на място. От този ден нататък той почти не е свършил нищо при осигурени лектори и зала, сайтът вече беше онлайн.

от Mario Peshev (0 точки)