[CMS systems] Интересно би било...


1

Здравейте, чудя се дали би могло да се включат в програмата още 1-2 лекции по WordPress, които да са Workshop?
Отговори3

Едва ли лекторите ще имат време и залите ще са свободни. Както виждаш все повече курсове и събития се появяват, а CMS Systems курса е само избираем.

Принципно и още 5 workshop-a да направят, едва ли ще могат да покажат всичко. Важното е да ти покажат основите и от къде да си намериш информацията. Предполагам другата неделя Марио ще се постарае да покаже максималното на което е способен за даденото време.

Миналата година имаше точно една лекция за Wordpress, а сега са доста повече и не знам как им се вижда на всички, но за мен това, което представлява този курс е супер.

В codex-a на Wordpress пише всичко. Мога да ти препоръчам да погледнеш видеата от WordCamp-a миналата година: http://2012.sofia.wordcamp.org/

EDIT:

Току що видях, че на 27.04.2013 ще има WordUp Conference в Telerik

Можеш да гледаш видеата от миналия WordSesh


от VGeorgiev (2890 точки)


0
ОК Благодаря, ще го погледна да видя. А някой знае ли къде мога да намеря видеата от миналата година по тази тема?

от pe6eto (222 точки)

0
http://www.youtube.com/playlist?list=PLFC82CE88D21E501B - От 14 до 19 видео. Нещата които са там се препокриват с тия от тая година дори сега са много по-подробни, така че не виждам смисъл да се гледат.

от VGeorgiev (2890 точки)


0
Доколкото разбрах от последната лекция (миналия четвъртък) тази неделя лекцията ни ще е по формата на workshop, а и винаги можеш да посещаваш различни семинари и събития свързани с WordPress, на които презентациите са под формата на workshops

от garybo (35 точки)


0
Тази неделя няма да има лекция. Workshop-a ще е следващата.

от Teodor92 (13062 точки)

0
Аз ли нещо се бъркам или последния път Марио каза, че пропускаме неделя заради билдинга и четвъртъка по други причини и че ще си имаме лекция в неделя? Нещо като включиме и празниците ще станат много пропуснати дни.

от kanchev_k (319 точки)4
Това, което е казал Владимир, е най-точното, което мога само да потвърдя.
Който има допълнителни интереси, да следи всички event-и, които са на тема WordPress в България и в световен мащаб (последните, които имат live streaming или видеа), да гледа WordPress.tv, сайтове като WP версиите на tuts+ или Smashing Magazine, и цялостно да отделя доста време всеки ден (или поне много часове седмично) за работа по WP, разучаване на теми и плъгини, code review, дискусии във форумите, туториали, видеа, дискусии в IRC и прочие. Нещата са изключително мащабни и се учат с години, помага много опит от други езици/платформи и всичко е наслагване.
Ако WordPress ви е станал интересен - супер, просто продължавайте да учите от различните източници, като придобиете малко повече опит - започнете да споделяте опит по блогове или дори по събития като лектори. На нас така или иначе ни е малко скучно да си говорим едно и също всяка седмица на маса и после да се слушаме по конференции - винаги е добре да има нови лица, които да показват своите гледни точки в платформата.

от Mario Peshev (0 точки)


0
ОК Благодаря за инфото. Понеже съм съвсем нов и това ми е първото сблъскване с WordPress и ми стана интересно. Благодаря, ще търся WordPress.tv.

от pe6eto (222 точки)

0
опитвай се да посещаваш локалните WP събирания - сбирки, WordCamp-ове, разни други срещи, за да направиш контакт с хората от бранша - след това останалото е ръчкане и учене, както съм казал по-горе.

от Mario Peshev (0 точки)


2

Ако си начинаещ за WordPress мога да ти препоръчам: Conutant


от Dobromir (777 точки)


0
Много добър канал, но от това което видях материала горе долу се препокрива с показаното на лекциите, някакъв източник, който задълбава повече ?

от NikiOnTime (1139 точки)