Създайте решение, не разхищаващо IP адреси и осигуряващо маршрутно решение, отговарящо на топологията.


2
Създайте решение, не разхищаващо IP адреси и осигуряващо маршрутно решение, отговарящо на топологията. Кои са мрежовите адреси на подмрежите. Определете адреса за broadcast, мрежов адрес, начален адрес и краен адрес на всички посочени подмрежи.
Аз направих с много усилия това : http://www36.zippyshare.com/v/48743565/file.html

Интересува ме дали е вярно ?

в School Academy от Georgi Birev (0 точки)


Отговори1
Здравей, виждам, че си се постарал и поради липса на хора решили да помогнат, ето ти малко насоки: отговора ти е пълен с грешки (такъв адрес няма: 192.168.30.1.31 (има четири октета, не пет) - ако имаш нещо предвид с такова записване прави го правилно, ако не - и една точка е много, че да не изглежда добре), не е структуриран добре и не разбирам защо има толкова мрежи ?
Виж конкретно условието, така записан въпроса е непълен, не уточняващ и не точен.
П.П. Това да не е домашно от курса по ОС, нали ? - извинявам се ако не знам за него, не съм гледал още материала.

от ibalistix (0 точки)


0

До половината си работил правилно, и от момента в който запълваш четвъртия октет 192.168.30.255 и трябва да започнеш от 192.168.31.0, ти правиш нещо глупаво: 192.168.30.1.0 - вкарваш в играта пети октет (предпоследния ред - лявото бюро). От там нататък последния ред всички са грешни.

Ето решение с поправките:

https://www.box.com/s/x0c0dijgcnjbl2jyzn72

По-важно е, че добре си смятал IP адресите,

П.С Още една забележка - на всеки първи ред IP-то всъщност е мрежа (Network), а реалните IP-та, които може да се раздават са на последния ред.


от todor_pr (1527 точки)