[WP] Стартова тема за Wordpress


2

Направих тема, която може да се ползва за отправна точка за бъдещи теми.

Няма никакъв CSS. Добавено е основно меню, което може да се променя от Dashboard menus, има и sidebar.

https://github.com/iliapenev/BeginThemeWP

Приемам, коментари, мнения и всякакви бележки.
Отговори4
Браво за начинанието, изглежда добре и е хубаво да има стартови теми като цяло (въпреки, че са немалко съществуващите, е добра практика).
Добре е да изчистиш конвенцията на функциите - във functions.php имаш theme_*, mytheme_*, register_Theme_* (което е и с главна буква по средата) - сложи един префикс и го ползвай навсякъде пред функциите на темата.
Многоезичността също не е покрита в стринговете в темата - ползвай __('Some string', 'urprefix'), където urprefix логично ти е твоя префикс, за да може после да се пусне един gettext и да генерира .pot файл.
mytheme_comment ми изглежда взета отнякъде (може и да греша) - тея $_GLOBAL масиви да се ползват директно не е добра идея, освен ако нямаш много добра причина :)
Сайдбарът е по-практично да се прави
if( ! dynamic_sidebar('....') ):
...
endif;
за да се избегне празен if() без нищо в него.
В header.php също виждам, че си копирал от 2010 или 2011 comment-reply подхода, който вече е забранен и това цялото нещо трябва да се сложи към wp_enqueue_scripts hook-а във functions.php (сиреч същия код, но не в хедър файла, а във функциите към wp_enqueue_scripts), защото иначе може да не се fire-не на правилното място.

от Mario Peshev (0 точки)


0
Благодаря! Ще направя промени в най-скоро време.

от ipenev (1013 точки)