Имам малък проблем относно едно сайтче


1
Става въпрос за Wordpress тема.Начинаещ съм ,за това не ми се карайте !! Не знам как да си едитна темате помогнете малко.Отговори0

Дай малко повече информация какво точно искаш да едитнеш на темата. Иначе общите настройки - след като си влезеш в Dashboard-а вляво имаш контролна лента където ще намериш Appearance, откъде можеш да си ръчкаш каквото ти е кеф по темата...


от Georgi Georgiev 1 (0 точки)


0
Моля ви ,свържете се с мене за да ви покажа кое не мога да си едитна! skype:gogo_jefito

от mavrikov (0 точки)


2

Ето уроците от CMS курса. :)


от iliyan.tanev (517 точки)


1

Ако искаш да се заиграеш с CSS-а: Apperance->Editor. Няма да е зле първо да си копнеш съдържанието от там във външен фаил, евентуално ако се омаже нещо да си го въстановиш, както си е било. За по-advanced човъркане минаваш курса от линка на колегата iliyan.tanev.

Успех и давай смело, да оплескаш нещо и да си го оправиш после са най-добрите уроци. smiley


от BoyanTodorov (853 точки)


0
Тук обаче зависи как ползва wordpress--а. Ако използва този на wordpress.com наготово, то има много лимитации - не можеш да пипаш по css например. В този случай може да се пробва да добави пост със html тагове и инлайн стилове като краен вариант( не винаги работи). Разбира се най-добре е да си инсталира сам wordpress, защото ще има пълен контрол да променя всичко.

от nikostov (202 точки)


4

Ако искаш да edit-ваш темата ти препоръчвам да си направиш child theme.
http://codex.wordpress.org/Child_Themes

Става буквално със създаване на една папка и един .css с няколко реда коментара. Така можеш спокойно да си "едитваш" без да се притесняваш дали ще омажеш нещо и при update няма да имаш проблеми.


от bobbykolev (4168 точки)


2

Когато имах подобен проблем бях гледал едно двадесетминутно туториалче в youtube, може да му хварлиш един бърз поглед ,ако ти остане време. Тук. :)


от boncho.vylkov (1923 точки)


1
Има най-различни плъгини за бек-ъп, аз лично повечера работя на Joomla, от скоро и на WP, но има плъгини, обикновенно, преди да правя нещо, ъпдейт или едит, във файл мениджера от хостинг компанията си правя едно зипче на всичко(ако неизползвам бек-ъп плъгин) случайно, ако се прецака нешо, си го качвам пак и инсталвам, през файл мениджърите отнема неповече от 4-5 мин.... Разрови се по форумите, и потърси за плъгини, също така, ако използваш услугите на някоя хостинг компания, те правят винаги бек-ъп.

от vikcata (80 точки)


0

За да можеш да правиш по сериозни промени по даден темплейт ще ти трябват познания по php, css и най-вероятно js и api-то на wordpress. Но се съмнявам да имаш нужда от чак толкова голяма промяна. Инсталираните теми ти се намират в [..сайт_име\wp-content\themes\твоя_тема]. Там можеш да си играеш с CSS-a, php-то и всичко останало. Кажи по-точно какво имаш впредвид "да си едитна темите" за да знам дали ще мога да ти помогна.


от m4r71n (0 точки)


0

Значи най-лесния и бърз за теб начин, тъй като си начинаещ е да отвориш сайта в браузър, натискаш F12, (при Firefox, трябва да си инсталираш firebug -http://getfirebug.com/) . Търсиш това, което искаш да промениш (промениш стила). Намираш му класа.

След това oтиваш в Роот директорията на сайта. За съжаление не помня къде беше дадения стил файл. За целта гледаш в ХЕАД секцията къде му е локацията. След това го отваряш с едитор CTR+F и търсиш съответния клас/идентификатор. Правиш си промените и готово.

За целта трябва да си влязъл през FTP.

Има и други начини, както писа колегата има вграден едитор системата.

По този начин можеш да промениш всичко по стила, за друго ще ти трябват повече знания.