Дайте мнение за семинара по mocking (JustMock)


2

Колеги,

Може ли да споделите как беше лекцията по mocking и JustMock в събота? Полезно ли беше? Какво ви хареса? Какво не ви хареса?

Наков
Отговори0
Можеше да има и по добри примери, но общо взето видяхме за какво става въпрос.

от ipankov (425 точки)


1
Според мен беше полезно. В общи линии ми даде предства за самата концепция и за приложението й. С малките проектчета, които правя(основно домашни), все още няма много реално приложение за мен. Но поне вече знам, че я има и знам какво да търся ако ми се наложи да използвам. :)
Много ми хареса, че имаше примери свързани с домашното от TDD, защото ми беше по-лесно да се ориентирам с код, който ми е познат. :)

от el_b_k (424 точки)


2
Беше много яко, но според мен за в бъдеще може да го изместите в малко по-късен етап. Така мисля, защото ние още не сме писали много unit tests и не можем да оценим добре и да направим паралел между двете, докато ако ни се изнесе тази лекция след като сме написали няколко хиляди теста и сме се зорили в нещо ще можем да оценим мокването повече и да усетим къде да го ползваме и къде не, или поне така си мисля, защото тези концепции като цяло все още са ми нови и тепърва навлизам в тях.

от Nedko (1220 точки)


0
Ще има ли видео от лекцията, за тези, които нямаха възможност да присъстват :?

от zhelyazkovn (2949 точки)


0
Ами доколкото помня снимаха, така че би трябвало да има.

от Nedko (1220 точки)


0
За тези, които не бяхме на живо, видето е с доста лош звук, но да кажем, че се разбира.
В системата обаче не е качено демото.
Другото е, че по-лесно за възприемане е, когато има нещо ново, да се пише код по време на демото, не просто да се чете кодът и да се обяснява. Някак си поне за мен е по-лесно.
Иначе лекцията е интересна опраделено.

от milena.mg (452 точки)