GitHub профил


1
Сега си направих регистрация,въпроса ми е как да кача solution file?Отговори5

Идваш тук, където съм обяснил как става цялата магия с Visual Studio. Ако има нещо неясно питай.


от d.georgiev.91 (813 точки)


0
А може ли да кажеш как си направил VS да ти е с такъв сив цвят ,че тоя белия е доста дразнещ ако работиш продължително.Иначе браво за видеото!

от Feedmemore (0 точки)

0
Tools > Options > Enviroment > General и там на Color Theme си избираш.

от d.georgiev.91 (813 точки)1
Трудно ! Поне за мен гитхъб беше най-големия кошмар поради простата причина , че трябва да работиш с гит. А по-мое мнение за това си трябва отделен курс :)
Лично аз намерих един компромисен вариант, с който се оправих лесно и не ми се наложи да чета кой знае колко. Казва се "Tortoise Git" и поне по-мое мнение е най-интуитивния тул за работа с гитхъб.

от FeRt1 (2866 точки)


0
В интерес на истината не е чак толкова сложно колкото го описват всички, лично според мен е по-проста система за source control (за използване де) отколкото TFS. Не плашете така хората... Git или като цяло GitHub е много яко нещо!!!

от d.georgiev.91 (813 точки)

0
Не е края на света, това е ясно. Пък и е доста подредено и въобще има сумати позитиви, но ако веднъж си работил с google code и subversion почва да ти се иска всичко да е толкова лесно и интуитивно. Все пак с горепосочения тул работата е доста приятна. :)

от FeRt1 (2866 точки)


0

Здравей, предлагам ти да си изтеглиш GitHub for Windows, след като го инсталираш избираш директория на компютъра и след това качваш файловете в тази директория, влизаш в клиента на GitHub (for Windows) правиш ново repository избираш по-горе вляво sync и файловете се качват. Това е най-простият начин, тъй като и аз ползвам GitHub от няколко дни и този начин поне за мен е доста бърз.

Ако използваш клиента, папките в сайта се организират както си ги подредиш в директорията.

Това са tutorials: http://www.youtube.com/playlist?list=PL1F56EA413018EEE1


от martin.nikolov (4535 точки)


-3
-1 за мързеливото заглавие на темата. Описателното име на темата пести времето на останалите.
-- intelligence shared is intelligence squared

от staafl (5770 точки)


0
Не ме интересува колко минуси ще получа. Омръзна ми да гледам заглавия от сорта на "C# програма", "Проблем", "Visual Studio 2012" и т.н., които могат да значат всичко и ти губят времето защото не знаеш дали въобще можеш да помогнеш или дали те интересува. Който иска помощ, може да се постарае повече.

от staafl (5770 точки)

0
Намериха се и други хора,които без да се оплакват помогнаха.

от peterlambov (568 точки)4

1. Сваляш GitHub for Windows от тук, като графична среда за работа с git.

2. Създаваш си repository, където ще си качваш кода, например за Академията. Това правиш през интерфейса, +create -> даваш му име и папка, където локално да се съхранява на машината ти. Това ти създава папка със същото име в папката по подразбиране на GitHub.

3. Копираш проекта, който искаш да качиш в тази папка (вътре може да организираш структурата на файловете както искаш, например да ги подредиш в папки с проекти)

4. Отваряш GitHub tool-a, цъкваш на даденото repository и ще видиш в лявата страна че ти се появяват всички промени, които все още не са качени на сървъра. Горе вдясно пишеш Commit съобщение и даваш Commit. За да синхронизираш твоето копие с промените със сървъра, цъкваш бутончето sync по-горе.


от bmmarinov (1498 точки)


3

http://zdgeorgiev.wordpress.com/2013/02/21/how-to-set-up-you-github-profile/ Долу-горе съм обяснил тук как става :).


от IceElementor (398 точки)


1
Изгледай ето тези 2 видеа, за работа с Git Bash:
https://www.youtube.com/watch?v=mYjZtU1-u9Y
https://www.youtube.com/watch?v=8r_IErxmoUc
Общо взето като ги направиш нещата 3-4 пъти, после става за секунди всичко :)

от Yordan.Bonev (780 точки)