Работа по по-сериозни проекти съвместно служители на Телерик?


7
Предложението ми е: най-най-най-най-добрите и хората с най-добри резултати от по-напредналите курсове (за да имат горе долу натрупани добри знания), да имат възможността да участват в Team Work, но не с други курсисти, а със служители от Телерик. Идеята ми е, че очевидно тези хора са силно мотивирани, схватливи, амбициозни, сериозни и така нататък и това би било един голям плюс и една голяма крачка напред за тях. Да им бъде предоставена възможността да работят рамо до рамо с хора, напреднали в тази професи. Да усетят каква е работната атмосфера и какво е да работиш за Телерик. Мисля, че това би мотивирало човека адски много, особено когато види, че е дал всичко от себе си, бъде похвален и работата му е добре оценена. Е това не е гаранция, но дори да получи лоша оценка това пак е добра мотивация, да се цели все по-нагоре и все по-нагоре. Изразете и вашите мнения и кажете как ви се струва идеята. :)Отговори8
Здравейте, колеги,
аз съм съгласен да бъда ментор на екип от амбицирани студенти и да работим по общ проект.
Друга опция е нашата стажантска програма, но тя е само за шампиони от олимпиада по информационни технологии или изключителни постижения в сериозните курсове (ASP.NET MVC например)
Поздрави,
Ники

от Nikolay.IT (39117 точки)


1
Идеята ти е много добра, защото това е грижа за по-способните. Това е моето некомпетентно мнение, защото ако работят със служители на Телерик, това вече ми прилича на стаж и там условията са други.
Поддържам те, защото ако практиката най-добрите да дърпат нагоре по-слабите е трайно наложена през годините, то трябва пък някой да дърпа нагоре най-добрите и да развива техните способности. Само че това е въпрос и на мотивация от страна на обучаващия/помагащия :-)

от ellapt (6303 точки)


-1

Има такава идея ето тук - http://forums.academy.telerik.com/68398/open-source-development-track-%D0%B2-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0 и не забрвавяй, че тези хора имат ангажименти към телерик и то доста по-сериозни от твоите.


от miroslav.tsakov (1476 точки)


0
Малко не ми стана ясно защо намесваш мен. Не виждам някъде да съм споменал себе си, говоря за наистина сериозни и амбицирани хора които имат далеч по-сериозни ангажименти от моите в момента :). А относно линка, моята идея е по скоро друга - 1 човек представял се отлично до момента да има възможността да бъде включен в екип на служители от Телерик. Да му бъдат поставяне задачки, да видят как мисли дадения човек, да му бъдат давани напътствия и така нататък и така нататък. И естествено той да бъде контролиран, а не да прави своеволия по проекта.

от tisho (1966 точки)

0
Ами леко преносно ползвах 2ро лице, иначе не мога да се изкажа компетентно по уточнението ти, нооо ми се струва невъзможно да имаш достъп до сорса на телерик и да нямаш договор.

от miroslav.tsakov (1476 точки)


0
В момента най-най добрите биват взимани на работа.

от vdtodorov93 (754 точки)


0
Имам предвид по време на самото обучение, за да видят за какво става на въпрос и да се мотивират още повече.

от tisho (1966 точки)

0
Не знам до колко е възможно, но просто като идея.

от tisho (1966 точки)


1
Хората, които са толкова добри направо започват да работят в Телерик от по-рано.

от zlatkov (580 точки)


3
Прилича ми на нашата стажантска програма. Обмисляме нещо подобно, но още не сме стигнали до финален вариант.
Наков

от svetlin.nakov (31978 точки)


1
аз мисля, че тази идея освен плюсовете си има и много сериозен минус - най-добрите (по презумпция) няма да участват в стандартни проекти с колеги, което що понижи значително качеството на свършената работа и на това което последните биха научили. а това не е малко. ако са толкова по-добри, би трябвало да им се отдава всичко - подготовка, домашни, проекти...така че нека в свободното си време да правят каквото си искат. според мен нещата се правят все по-сложно, по-времеемко и скоро напълно ще се обезмисли курсът за хора с нулеви познания в началото.0
Да и този момент го има, но ако само 1-2-ма човека участват в подобен проект пак остават доста хора които също имат доста познания и се справят добре и които могат да помагат на останалите. А и го има и другия момент, че не всеки може да издържи и да се справи този курс, все пак материала никак не е малко и оцеляват най-добрите. Има начинаещи които учат бързо и успяват, но винаги има и такива, които колкото и да ги дърпат останалите идва един момент, в който няма как да продължат.

от tisho (1966 точки)