[QA] Бъгове в условията на домашните


3

Здравейте колеги,

забелязах няколко бъга в условията на домашните, според мен нарочно са сложени, за да тренираме наблюдателността си.

Ето какво забелязах, може да има и други:

В домашното  Quality Attributes for Technical & Domain Testing на втора и трета задача са разменени accuracy и security в диаграмите. 

В домашното за Incident Management във втора задача втория бъг acceptance критерия е по-коректно да бъде A user should be created вместо An image should be resized.

Дано да е полезно при решаването на домашното.

Поздрави

 
Отговори1
Здравейте,
Поздравления за открития бъг в домашното за Quality Attributes for Technical & Domain Testing :). Сигурна съм, че вече няма да объркате, че accuracy се отнася към Domain Testing, a security към Technical Testing :).
Докато за домашното за Incident Management там имах предвид нещо друго и не съм го махнала, което е моя грешка. Поправих го :).
Поздрави,
Ася

от ageorgieva (610 точки)


2

Има малка грешка и в задача 4 (номерацията на задачите в doc файла е различна) на домашното Quality Attributes for Technical & Domain TestingНе е еднакъв броя на думите - 20 с броя на празните полета - 21, липсва changeability, което се отнася към Maintainability, така Maintainability остава само с 3 характеристики, а не с 4, както е таблицата.


от shristoff (747 точки)


0
Ами разпределете дадените 20 подкатегории :)

от ageorgieva (610 точки)

0
Ясно, че ако са 20 полетата, за последното ще остане едно поле само, ама явно вече и feature-ите ми се струват бъгове :) Идеята ми беше по-скоро при проверяването някой да не се заблуди, че changeability е пропуснато, не че една точка има значение :)

от shristoff (747 точки)