Copy - Алтернатива на Dropbox и Google Drive


9

Здравейте,

На скоро попаднах на този cloud storage, който е една добра алтернатива на предполагам добре познатите Ви DropBox и Google Drive.

На пръв поглед Copy предлага всички стандартни неща както и другите cloud storage платформи. Разликата идва в това, че от Copy ти предоставят начални 15 GB + 5GB ако си регистриран през реферал + 2GB при пускане на едно tweet съобщение, тоест почвате директно с едни 22GB.

Най - хубавата част е, че дават по 5GB на Вас и на човека, който поканите, като по този начин лесно можете да стигнете едни доста прилични 50-100GB безплатен storage.

Платформата предлага приложения както за desktop, web app така и за различни марки телефони.

Надявам се на някой да е полезезно като информация. Ако решите да се регистрирате през мой линк, можете да го направите от тук

Естествено давам и нереферален линк :)
Отговори3

Ако ви трябва наистина ефтино да съхранявате много данни (стотици GB), може да пробвате Amazon Glaicer: http://aws.amazon.com/glacier/pricing/. 1 цент на гигабайт на месец (+1 цент за трансфер - не всеки месец). Много е подходящо за backup.

Наков


от svetlin.nakov (31978 точки)


1
Малко по темата питане - кое пази информацията ни качена на подобни места от достъпването и от 3ти неоторизирани лица с осигурен достъп на представилия услугата ? Естествено изключвам, че може да си криптираме информацията и тя макар достигнала до 3ти лица да е нечетима от тях !

от ibalistix (0 точки)


0
Ами да ти кажа, колкото и да промотират всички провайдъри на подобни услуги, че информацията ти е супер защитена, не се предоставя достъп, криптира се и т.н. и т.н. аз лично не вярвам на такива твърдения. :) Все пак информацията ми е на техен сървър и никой не мжое да ме убеди, че е на 100% защитена. Но...да ти кажа не ми пука :) Няма да сложа информация за дебитните ми карти, пароли и т.н. (незащитена) на такова място, така че това дали някой ще ми прочете домашното, или ще ми види някоя презентация или ще слуша някое от парчетата които съм си запазил...ми да ги чете :)

от ktsarnakliyski (1115 точки)