Notepad++ open Opera


5

Малко OFF TOPIC, но предполагам, че ще е полезно за ползващите Notepad.

Т.к. липсата на шорткът за преглед на документ в опера ме побърка поразрових да видя нета и в крайна сметка измъдрих следното, което работи:

Отваряте Notpad++ (аз лично му дадох Run As Admin за всеки случай)

натискате F5 (или от падащото меню Run избирате първото - Run... )

пействате вътре ето това:

"C:\Program Files\Opera\opera.exe" "$(FULL_CURRENT_PATH)"

Имайте предвид, че ако операта вие инсталирана в друга папка а не в тази по подразбиране ще трябва да промените пътя до нея.

Натискате Save

Отваря ви се меню в което да въведете клавишната комбинация, която сте решили да използвате и запазвате с ОК.

Връща ви в предния прозорец давате Cansel и всичко е готово :)

P.S. Разбира се при добро желание можете да си промените всички шорткъти или да изтриете някой пак от падащото менюто Run. Аз лично си нагласих всичките да са ми с Alt+Shift+Ctrl+(цифрите от 1 до 4 за мозила, IE, и т.н.)
Отговори0
Колега, малко сме хората, които използваме Opera. Всъщност аз друг браузър не признавам. И аз се чудех в началото като теб за това. Ще е полезно, ако има и други, които се интересуват от това. : )

от bbreeze (15 точки)


0
Ползваш или не - когато правиш страница трябва да я тестваш на максимум браузъри, за да няма изненади в последствие. Тук идеята не е "Аз използвам само този и това е !", а е да се види как ще изглежда, ако попадне при user който има Мозила или Хром или Опера или IE (10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 и се взривява) или Сафари или какъвто и да е друг и така. Аз лично от тези използвам само Мозилата, но единственият, който нямам инсталиран е Сафари, което сега правя Alt+Tab и отивам да променя.

от Roshi (234 точки)

0
Така е, но IE 8 и надолу не поддържат огромна част от CSS3 и тестването върху тези версии е или от строг педантизъм или силен ентусиазъм и наличие на свободно време.
0

БЛАГОДАРИЯ! :) точно сега се мъчих с това и се чудих що не работи "run"... а то трябвало вълшебната думичка "$(FULL_CURRENT_PATH)"


от mvgmvg (296 точки)


0
Колкото и да е странно, аз имам този проблем с Мозила. Ще пробвам да приложа това решение. Благодаря за разяснението.0
Ей супер , мерси и аз от два дни се чудех и търсих точно как става това :)

от Tony (0 точки)


0
@Ростислав Кирчев имаш бира от мене )))

от Ivaka (85 точки)