[CMS] Проект №3


0
Мнения, забелешки относно css 'а вътре?! Защото като гледам ги има повече наброй :)



Отговори



0
Aз да попитам, че още не съм го решила този въпрос. Kак добавяте банера?

от pepakam (426 точки)


0

Имам следния проблем, по някаква причина не успявам да заредя скриптовете по правилния начин. Пробвах всякакви варианти, но все не се получава.

function scripts_load() {
    wp_deregister_script('jquery');
    wp_register_script('jquery', 'http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js');
    wp_enqueue_script('jquery');
   wp_enqueue_script(
            'init', get_template_directory_uri() . 'css/5grid/init.js?use=mobile,desktop,1000px&mobileUI=1&mobileUI.theme=none'
    );
    echo"AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA";
}
 
add_action('init', 'scripts_load');


Това е последния вариант, при който излиза съобщението, но скрипта не се зарежда. Някой да има идея, каква може да е причината.


от krasi.nikolov (1412 точки)


0

някой успя ли да сложи "admin_bar"-a???

 


от mGerova (47 точки)


0
на кое казваш "admin_bar"-a? На мен ми излиза автоматично един бар като съм логнат в WP, а иначе ако говориш за "theme options page" съм си създал такава и непрекъснато бутам полета :) . ако имаш някакви въпроси питай.

от kanchev_k (319 точки)

0
редактирах поста си тъй-като не успях да кача снимката и същевременно да ти отговоря. Тази тъмната лента. тя ми излиза само когато съм написала localhost/Template/wp-admin . Но когато правя преглед на сайта, тя липсва. Но в крайна сметка точно преди минути успях да я поставя

от mGerova (47 точки)



0

Опитвам се да заредя стилове през wp_enque_styles, обаче, нещо ми се сърди. Някой може ли да удари 1 рамо ?

<?php
// enqueing styles
function theme_styles()  
{
  wp_register_style( 'custom-style',
    get_template_directory_uri() . '/style/responsive.css',
    array(),
    '20120208',
    'all' );


  // enqueing:
  wp_enqueue_style( 'custom-style' );
}

 

 


от Teodor92 (13062 точки)


0
ето така тръгна, може да има и друг начин, ще се поровя днес function theme_styles() { // Register the style like this for a theme: // (First the unique name for the style (custom-style) then the src, // then dependencies and ver no. and media type) wp_register_style( 'custom-style', get_template_directory_uri() . '/style.css', false, '1.0', 'all' );
// enqueing: wp_enqueue_style( 'custom-style' ); } add_action('wp', 'theme_styles'); ?> в stackoverflow го изнамерих, като в header.php, трябва да си извикал

от pdrenovska (2196 точки)

0
Спести ми доста ровене! Много благодаря! :)

от Teodor92 (13062 точки)


0
Как се справихте със страницирането? Закърших го яко.

от mGerova (47 точки)


0
http://www.wpbeginner.com/wp-themes/how-to-add-numeric-pagination-in-your-wordpress-theme/

от pdrenovska (2196 точки)

0
Това много помогна благодарско

от mGerova (47 точки)


0

Нещо не съм съвсем наясно. Това което имаме като дизайн, се вижда добре над 1200 px и за мобилни устройства. За всички междинни стойности имаме хоризонтален плъзгач и сайта е отрязан. Пробвах в различни браузъри и винаги така излиза, реално не покриваме устройства от 1200 до 500 px

п.п. Тук има демо и системата изглежда много интересна:

http://www.websuporte.net/5grid-0.4.2/docs/demo-everything.html

п.п.п. За да не пиша нов пост, още един проблем. Приложените към проекта fonts не подържат кирилица. Смятах, че е много по- добре да покажа темата върху реален блог, но без кирилица нещата не са консистентни.


от krasi.nikolov (1412 точки)


0

Как се справяте с прекалено дългите текстове в бутоните, заглавията и т.н. ?

Пробвах с

text-overflow: ellipsis;

Но нямаше ефект.


от Teodor92 (13062 точки)


0
#menu li a{ white-space: nowrap; text-overflow: ellipsis; max-width: 120px; overflow: hidden }
тези са задължителни, виж да не си пропуснал някой от тях, също така стила трябва да се сложи в най-вътрешния елемент, т.е за #menu li {..} няма да има ефект Може и обикновен width, но така за менюто ще е по-добре - кратките заглавия ще си заемат колкото им трябва място

от pdrenovska (2196 точки)

0
а сложи ли автоматично изписване на attribute title="" , защото когато го hover-на не ми харесва да пада надолу и се опитах да го манимулирам с този атрибут но за менюто нямам идея как да го направя .
ПС: знам че има в опциите на менюто да се задава, но искам то автоматично да се задава дори потребителя да не го е задал от опциите.
ПС2: Реших, че ще е по-добре ако сложа auto title attribut в който евентуално да се изписва по подразбиране цялото име на елемента, вместо при hover, да пада цялото име надолу и да става една мацаница. ( имам предвид само при по-дългите имена)

от mGerova (47 точки)



0

Някой имал ли е проблем с регистрирането на менюта? Пробвам да си регистрирам менюто, чрез register_nav_menu и чрез register_nav_menus, но и в двата случая не ми се появяват админ панела. Всъщност не ми се появява дори и "Theme Locations" във Appearance -> Menus,  а всички останали Posts, Links, Pages са ми disabled.

Kакъвто и theme_location да задам на wp_nav_menu, то ми визуализира Pages.


от VGeorgiev (2890 точки)


0
Принципно нямах проблем. Закачам менюто ето така:
register_nav_menus(array( 'main' => __('Main Navigation', ''), ));

от Teodor92 (13062 точки)

0
И аз така, но в Menus, нищо не се появява.

от VGeorgiev (2890 точки)



0

Някой има ли си идея, на какъв клас се закача изображението за custom header ? Т.е. като си активираме опцията:

add_theme_support( 'custom-header', $args );

Как се казва класа на който WordPress закача картинката ? Не можах да изкопая нищо от Codex-a.


от Teodor92 (13062 точки)


0
Честно да ти кажа нищо не разбрах от въпроса ти :) Като се има впредвид, че custom header image се слага така: в параметрите при регистрация, няма class... Предполагам, че няма да е проблем да си сложиш някакъв клас, какъвто прецениш

от pdrenovska (2196 точки)

0
При мен в header.php изглежда по този начин:

В function.php:
add_theme_support( 'custom-header', array ( 'header-text' => false, // Header text display default 'default-text-color' => '', // Header text color default 'width' => 1140, 'height' => 73, 'default-image' => get_template_directory_uri() . '/images/telerik-academy.png', ) ); Аз чрез custom header го редактирам банера