Някой забелязал ли е страннен бъг с дължината на имената в VS2012


0
Някой забелязал ли е страннен бъг с дължината на имената на при именуването на C# ConsoleApplication проекти по в VS 2012 Ultimate ?
Понякога може са пишеш дълги имена, понякога не и ми дава грешка, че иметто е прекалено дълго ? В момента мога да питша име с дължена да 25 символа!
Има ли решение на проблема ?Отговори0
При мен се е случвало това с имента с VS2012 Professional и с VS2008 Professional. Но понеже съм с виртуална машина, на която го пускам ми се струва, че ставаше объркване със самия път. Обикновено го прави, когато отворя нещо, което е на общото устройство, а не в мястото, отделено за виртуалната машина. Пътят по директориите ставаше много дълъг и оттам ми се оплакваше, че не става името.
Възможно е да е твърде дълъг пътя до файла ти и там да е проблема, а не в студиото и името на проекта.

от sylviapsh (302 точки)


0
Аз получавам следното съобщение за грешка:
"The length of the full path for the solution, project or item you are creating exceeds the maximum path length allowed by the system. You must reduce the length of the name or the location."
което показва, че прекалено дълго е или името, или пътят.

от elfoles (434 точки)


0
Върти ми се нещо в главата, че в някои ОС има ограничение от 255 символа за път+име+разширение. Решение ... работи в директория която е в корена на диска. Примерно в C:\TESTS\. Така ще имаш над 240 знака за име на солюшъна+име на файла

от JulianG (5316 точки)


0
Колега и аз използвам VS 2012 Ultimate и ми се е случвало и на мен да не мога да именувам с голяма дължина. Проблемът не е във VS 2012 Ultimate това може да ти се случи и във всяко друго. Както е отговорил колегата над мен /juliang/ проблемът е в дължината на символите. Като под дължина се има предвид не само тази на проекта, а общата дължина - и така именуване далеч под тези 255 символа може да се окаже, че не може да се създаде. Има формула по която можеш да си изчислиш дължината на пътя. Не съм на 100% сигурен, но мисля, че е това:
Path length + 1 (separator) + Solution name length + 1 (separator) + Project name length + 1 (separator) + Project name length + 80 (Reserved space)

от sculptor (130 точки)