Ще се записва ли видео за Семинара "Агентни системи"?


2

Първият ми въпрос се съдържа в заглавието, а другият е какво се подразбира под "Изискванията към желаещите да участват в този курс са: основни познания по програмиране", например аз съм от пролетния прием, това означава ли че имам основни познания по програмиране ? :D
Отговори1

Аз също съм от пролетния прием и вече се записах.

Изискванията към желаещите да участват в този курс са: основни познания по програмиране и аналитични умения. Няма допълнителни изисквания към езика за програмиране, стига той да е от високо ниво.

За курса може да разгледаш тук


от bankoff (3997 точки)


0
И аз го прочетох това, но не е дообяснено какво ще рекат основни познания по програмиране. Дали ни трябва да знае как да напишем един for цикъл или пък как да създаваме обекти и класове...

от Hristo.B (3885 точки)

0
Според мен алгоритъма на задачата която ще трябва да правим накрая - не е проблем да я създадем и с нашите знания, така че компютъра винаги да побеждава или да завършва реми на морски шах. Интересното за мен е как се създава самоообучаваща се програма за постигането на тази цел.

от bankoff (3997 точки)


1

Така като гледам основните познания ще са поне до и включително рекурсията (не по глави от книгата на Наков, ами попринцип. Според мен доброто познаване на итерацията, рекурсията и двумерните масиви може би ще е достатъчно, но не мога да го гарантирам. Като цяло човек вижда дотолкова, доколкото му позволяват знанията му, така че всичко научено ще е полезно.), която хич ама хич не е основно познание...и все пак си заслужава да се отиде!


от rodi1i (237 точки)


0
Заслужава си, но аз като съм стигнал до двумерни масиви, не съм сигурен, че има смисъл да отида и да не разбера половината неща от това което ще ни водят като лекции.

от Hristo.B (3885 точки)

0
Според мен не е хубаво да разсъждаваш така! Всеки семинар/курс в сферата, в която искаш да се развиваш е важен, дори и да е много над това, което познаваш до момента. В един хубав момент ще достигнеш нивото на семинара и само факта, че си го чул/видял ще ти помогне много в усвояването и обясняването на нещата.

от rodi1i (237 точки)