Тест за ОС само със Linux курса.


3

Здравейте, във форума пише:

"Сертификат от цялото направление "Операционни системи и системна администрация" могат да получат само участниците, които са участвали (онлайн или присъствено) в трите курса: "Операционни системи", "Linux системна администрация" и "Windows системна администрация"."

, но в лекцията се казва друго 10-11мин.

Или аз нещо не съм разбрал?
Отговори3
Ако не сте се явявали на изпит за курса Операционни Системи, то трябва да предадете ВСИЧКИ домашни за курса по Linux и САМО тогава ще имате право да се явите и на изпит за курса по ОС.

от hackman (3744 точки)


0
Мариян каза: който не се е явил сега на курса за ОС, ще има и други дати за явяване. Което за мен е коректно, особено като се има в предвид, че лекции се забавиха над 20 дни при качването им, други бяха много зле от страна на запис, а 3ти дори изобщо не се записаха !

от ibalistix (0 точки)


2

"Ако сте пропуснали курса „Операционни системи“, но искате да се борите за сертификат, съветваме ви да наваксате материали с видео уроците ни и да се явите едновременно и на двата изпита (необходима е предварителна заявка по имейл, когато се регистрирате за изпит)."

Това пишеше в e-mail преди да започне курса за Линукс. 

Може би ще може да се заеви да се прави тест по ОС заедно с изпита за Линукс.


от IvanTsiporov (135 точки)


0
изпита за ОС и Линукс знае ли се какво ще представлявам

от ludmil.d (490 точки)

0
За ОС беше тест от 35 въпроса, аз Линукс Мариян каза, че ще е практичеки.

от IvanTsiporov (135 точки)0

На лекциите по Linux, бяха казали, че можело пак да се явим на изпита когато е и този по Linux, но писах на academy@telrik.com и ми отговориха че вече не може.
 

Здравейте,

Повторно явяване на изпита не е предвидено.

Можете да се борите за сертификат от курса по Linux, дори и да не сте взели изпита по Операционни системи. Тъй като въведохме отделни изпити и сертификати, възможността за по-късно явяване на изпита отпадна.

Съветваме ви да предавате редовно домашните си и да се подготвите за изпита към настоящия курс.

Поздрави,

И понеже в изискванията за специалност "Системен администратор" пише, че трябва изпита по OS да е взет с отличие, а аз само съм го взел, някой знае ли как да се явя пак, да си "повиша" оценката? Или трябва да карам курса отново следващата сесия? 
0
Искам да ти обърна внимание на един факт. Тази оферта беше насочена към хората, които ИЗОБЩО не са се явявали на изпит по ОС. Ти си присъствал на този изпит и имаш оценка "Взет". В този случай нямаше право да се възползваш от предложението на Мариан по-горе.
ЕДИТ: В следващото издание на трака за специалността "Системен администратор" няма да има курс по "Операционни системи". Материалът от него ще бъде интегриран в отделните курсове по Linux и Windows администрация.

от Kovachev (1194 точки)

0
ок, не знаех, че е било за хората които не са се явили - 10x за инфото и че ми обърна вниманието към този факт, ако можеше да си пишем и с по-малко агресивен тон може би щеше да е по смислено ..
... ,но все пак нямам отоговор на въпроса, ако веднъж си го взел, какво никога и по никакъв начин не може да се промени ли? звучи ми странно и за това попитах за повече информация, защото излиза че ако не е взет OS с отличие няма смисъл да караш и останалите два, защото не е възможно да се покрият критериите за трака и трябва да изчакаш следващата сесия, ако е така ок, просто на мен не ми е ясно, защото го няма като информация на страницата на курса, ако някой е по-информиран, нека сподели ..