[JS App] Домашно Using External APIs - 3 Задача


4

Условие

3.Create an application using Facebook API to show all of your Facebook friends’ photos and their names. When clicking on the photo the clicked photo must be enlarged. When clicking enlarged photo, then it must resize again to its original size.

За основа използвах демaтa Login и Friends. Другото беше просто украсяване и допълване на команди.
Исках да има и бутон Disconnect но не се получава добре, така че без него. 
 
 Отговори0
Имам проблем с регистрацията във Facebook. За да мога да използвам приложенията на Facebook като Developer се налага да се регистрирам. Обаче при регистрацията ми иска да въведа код. Този код може да ми бъде изпратен само на телефона ми като съобщение, но не успявам да получа този код, защото изглежда Globul има някакви забрани. А не мога да направя домашното от 3-та задача. Някой имал ли е подобен проблем?

от martin (72 точки)


0
Аз също имах подобен проблем. Има някъде нещо като resend бутон - можеш да цъкаш него няколко пъти (като изчакваш около 5 мин), докато стане :D Ако пък не ти се занимава - използвай демата, като съобразиш порта на локалхоста да е като този от демата.

от PBorukova (1129 точки)

0
току що се регистрирах и получих код на телефона веднага - също съм на Globul. Виж дали не си объркал телефона - трябва да го въведеш без нулата, пробвай с друг телефон или на приятел.. и ако продължи повече от половин час и не ти се разправя, пробвай съвета на Penka Borukova

от pdrenovska (2196 точки)3

Ето и моето решение.
Демо неможах да кача заради правата на ФБ.
Добавих информация за рожденна дата и местоположение, logout и send бутони, както е в условията на 4, 5 и 6 задача.

3.Create an application using Facebook API to show your birthday and location and show it to the screen.
4.Create an application using Facebook API to send message to one of your Facebook friends
5.Create an application using Facebook API to logout of Facebook.


от AsenVal (3487 точки)


0
златен си.. спаси ми деня :)

от pdrenovska (2196 точки)


0

Най-накрая и моето решение да види бял свят. Никое от демата не успях да подкарам както трябва :( , така че потърсих в интернет друг начин на използване на апи-то.

Това е линка с пълната статия, може и директно да се свали кода

http://thinkdiff.net/facebook/new-javascript-sdk-oauth-2-0-based-fbconnect-tutorial/

относно пращането на съобщения не разбрах как става, дори на няколко места прочетох, че по някое време са го забранили. Така че засега ще е без съобщения..

DEMO

SOURCE


от pdrenovska (2196 точки)


0
Здравей! Много хубаво е станало! За пращането на съобщения можеш да използваш FB.ui и като method да дадеш send. Поне при мен така тръгна и наспамин стабилно приятелите си :D Кое не тръгна при демата?

от PBorukova (1129 точки)

0
Благодаря. относно демото, в div user-info нали трябва да изпише един текст, с името и снимката.. Аз като се логна и ми излиза някаква стандартна информация, че съм се логнала. Опитах се да сложа breakpoints, но изобщо не влиза в метода FB.login(function (response) { console.log(response); if (response.authResponse) { getProfileInfo(); } else { console.log('User cancelled login or did not fully authorize.'); } } Рестартирах VS няколко пъти, мъчих се няколко часа и реших да потърся друг код :) Преди обяд се зарадвах на AsenVal , че е публикувал решението си, за да го разгледам, но за съжаление, и неговото не тръгна А за FB.ui и send, ще го пробвам, четох нещо за това днес, но не ми стана много ясно

от pdrenovska (2196 точки)2

Ето и моето: DEMO SOURCE. Надявам се на feedback, не знам дали работи добре с чужди профили.


от bobbykolev (4168 точки)


0
работи, дали е добре не знам :) Не ми излиза h3 тага с личната информация - не знам причината. изобщо div-a с profile-info е празен. Същият проблем имах с демата, не знам защо не зарежда моя инфо, аз ли нещо съм натиснала...

от pdrenovska (2196 точки)

0
И при мен работи супер. PDrenovska, когато излизат pop-up-ите, да не си забранила на приложението да използва личната ти информация?

от PBorukova (1129 точки)4

Здравейте колеги,

Получавам коментари на домашното, че от задачите за Facebook App работи само  facebook login бутона и след това нищо друго не работи. Колегата пише че, не се появяват снимките, личната информация. Бях написала коментар да се разрешат pop-up'ите, но това не е помогнало. Аз като стартирам проекта на моя компютър - всичко си върви.
Така и не разбрах къде бъркам.
Вие имате ли подобни коментари и проблеми.

Решение


от sabrie_n (625 точки)


0
Здравей, аз още нямам коментари по тази тема. Проверила съм 2 домашни за api-тата - в едното имаше само snake game, а в другото не беше решена facebook задачата :) Предполагам, че проблемът е бил наистина в pop-ите - мен много ме изтормозиха докато правех домашното. Я качи някъде твоята задачка и дай линк - в dropbox например. Ще я пробвам, може и други колеги да се включат и ще ти кажем какво е положението, за да не се притесняваш излишно. p.s колко акаунта имаш бре момиче? :D

от pdrenovska (2196 точки)

0
хахахаха - раздвоение на личността понякога се логвам през Facebook - да тествам дали са имплементирали правилно LogIn бутона :-D сега ще кача проекта в gitHub

от sabrie_n (625 точки)