Списък с 20 съвета за личностно развитие


6

Това е линка със съветите : http://goo.gl/cu8Mk.
Отговори2
Моят съвет пък е ако някой иска да се развива, като личност трябва да отделя поне един час на ден, препоръчително първият след ставане. Тия 20 съвета са от сорта на правете по 20 лицеви и коремни на ден, за да имате яко тяло :D :D, имат някав много лек и повърхностен ефект. Иначе евала, отдавна си мисля че във форума трябва да има повече такива теми.

от RamiAmaire (1868 точки)


2
Има мн материал по темата. Да започнем с един от най-големите :)
http://bogatstvo.net/uspeh/%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BD-%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0-200-%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BF%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85%D0%B0/

от vbachvarov (50 точки)


0
Тъкмо му започвам едната книжка. :)

от rosica.boykova (1193 точки)

0
Почти всичките съм ги минал. Определено има какво да каже :)

от vbachvarov (50 точки)


1

Освен Робин Шарма има още няколко известни гурута в личностното развитие като Tony Robbins, Brian Tracy, Jim Rohn (лека му пръст), Stephen Covey (и той си замина).

Бих препоръчал The Seven Habits of Highly Effective People на Stephen Covey.


от Anastasoff (465 точки)


0
Да, Коуви ми е любимец... и Брайън Трейси... И все пак слушам най-вече себе си.

от svetlin.nakov (31978 точки)

0
Виж от Good to Great.

от yonchoy (2134 точки)


3

Според мен е супер важно, най-вече младите хора, които искат да успеят, да четат self-dev книги. Просто адски много ускоряват съзряването и личностното развитие. Няма съмнение че човек, който е отгледан от добро семейство, рано или късно ще се усъзнае, но защо да губим ценно време ? Има много поговорки от сорта на - "too soon old, too late smart", както и много хора редовно използват фрази от сорта на "ех само да знаех това, когато бях на 20". Не казвам, че хората над 30 са обречени, но най-добре е да дръпнеш максимално още докато си млад и имаш ангажименти само към себе си. 

Аз за една година минах през доста автори и книги, което не е особено ефективно, но поне придобих обща представа за нещата и авторът, който на мен най-много ми въздейста е Anthony Robbins - massive guy. Препоръчвам неговия audiobook "Personal power".

Съвет от мен е намерете авторът, който най-много ви приляга и дълбайте на дълбоко във всичко, което казва и прави, повторението е майка на знанието.

Друг съвет е,  за разнообразие от време на време да четем книги от автори , които по-скоро ни разширяват кръгозора, като например Сун Дзъ, Конфуции, Макиавели и др. 

Последното нещо което искам да кажа е  - помнете че ако нямате план за живота си - някой друг има и с радост ще ви използва за осъществяването на собствените си планове и цели.

 


от RamiAmaire (1868 точки)


-3
На мен любим ми e Светлин Наков. :P

от snake (163 точки)


0

А някой чел ли е The Law of Success на Наполеон Хил? 

Брайън Трейси си пише книгата за self-disipline по нея. И доста хора я признават като книга, които знания трябва да се знаят от всички преди всичко друго. Но това не е уникалното за тази книга.

Най-уникалното е че е написана като мозъчен стимулант. Безкрайните историй, които е имплементирал по строго определен ред, те карат да намираш отговори за много грешки в ежедневието ти и работното ти място, за които човек не би си и помислил. Става дума от какво се случва  с мозъчната химия на определена двойка през годините до това защо едно лице на фирма има 30 костиума (по един за всеки ден от месеца).

Книгата е уникална и се води начало на развитието на един човек. В нея е уписано начин за имплементиране и подобряване на умение, задаване на правилни цели, методи за промяна на навици и много други така наречени закони на природата, срещу които не можеш да се бориш и ако ги прилагаш в своето развитие ще просперираш много по-бързо.

Чел съм книгата и който и друг я е чел ще каже, че полезните неща от нея са невероятни и невъзможни за изброяване толкова лесно.

За жалост все още не съм стигнал до времето, в което ще имплементирам повечето неща от нея в моя живот.


от kratoz333 (686 точки)


0
Бих ти препоръчал Brain Rules ще ти харесат.

от yonchoy (2134 точки)


0
Някой може ли да даде линк от къде можем да свалим електронните книги на тези хора или книги като цяло.
Препоръчително е книгите да са във формат поддържан от електронните четци :)

от tddhome (3086 точки)


0
В Anazon може да купиш или от thepiratebay да си свалиш

от Anastasoff (465 точки)

0
Ако знаеш английски в интернет е пълно с аудио книги :)

от vbachvarov (50 точки)


1

Темата се задълбочи и за това смятам, че трябва да споделя още един автор Лари Уингет и моята любима книга :

Спри да хленчиш! Размърдай си задника.

Едно идеално четиво за всеки млад подрастващ в България ( не само за младите :) )


от vbachvarov (50 точки)