Въпрос относно URL и име на блог?


0
Здравейте! Имам въпрос, който малко ме притеснява. Преди близо година си направих личен блог, като URL-то и заглавието на блога са еднакви. Тогава не се интересувах от оптимизация, копирайтинг и прочие, но когато започнах да следя клиповете на Телерик и да се занимавам, намерих блог със същото заглавие като моя, но с различен използван URL, и само с два поста от преди година (блога очевидно е оставен, забравен, недовършен, а аз редовно пиша в моя). Въпросът ми е да си сменя ли заглавието, съответно да запазя URL адреса, или да сменя и двете, или нищо да не сменям? Понеже се притеснявам да не ми се затрие блога или да остане на заден план, ако другия потребител реши да развива неговия? Благодаря

в SEO курс (2013) от Яница Григорова (0 точки)


Отговори2
От цялата история разбрах, че има още един сайт със същото заглавие като твоето и се притесняваш да не те задмине. Ако е така, няма какво да се притесняваш, а си работи по сайта. То всеки може да те задмине, дори и нов сайт. Успех!

от des1slav (60 точки)


0
да допълня само и аз :) абсолютно е нормално да има и други сайтове с име(заглавие) като твоето, все пак ако пишете на една тема, вариантите не са безброй. можеш да чекнеш конкуренцията с тази заявка, ако ти е интересно:
allintitle:"заглавието на блога"

от arabella (2576 точки)