PHP and MySQL


0
Искам да попитам няколко неща относно PHP и MySQL.Искам да се занимавам с изработването на игри базирани на уеб.Имам знания по Javascript ,но къде мога да започна PHP и MySQL до колкото знам Академията не предлага такива курсове или поне PHP?А MySQL курсовете кога започват?PHP/MySQL/Javascript ли са ми нужни за изработването на една игра базирана на уеб с регистрация и потребители които да се развиват?Отговори0

Можеш да разгледаш това колега :)

http://www.imperiaonline.bg/trainingcamp/

Правят безплатни курсове по PHP and MySQL :)

Дано съм помогнал с тази информация :)

Cheers! :)

 

 


от CaptCortez (1242 точки)


0
Мерси обаче ме интересува нещо което ще мога да го гледам от вкъщи ,а тези курсове могат ли да се гледат така ,записват ли се?

от webdeveloper (14 точки)

0
Ами мисля, че може и онлайн :)

от CaptCortez (1242 точки)1

Може да разгледаш ето тези уроци на Иван Ванков а.к.а gatakka:

http://nau4i.me/jupgrade/index.php/php2

По мое лично мнение, едни от най-добрите уроци на български език.

Ресури, колкото искаш има по интернет:

 - http://net.tutsplus.com/

- http://gamedev.tutsplus.com/

- http://php-uroci.devbg.org/ ( уроци от Училищната Академия за PHP ).

Иначе курсът по Бази Данни почва след няколко седмици.


от Teodor92 (13062 точки)


0
В същност ние няма ли да учим MSSQL бази, поне аз лично така се надявах :)

от atodorova (1273 точки)

0
Ние май ще учим всичко дето има :D

от Teodor92 (13062 точки)0

Относно MySQL, В академията другия месец започва курс по бази данни, макар че не съм сигурен дали е отворен. Ето архива на семинара на "Училищната академия" на същата тема, от декември. Колкото до PHP... няма недостиг на ресурси :-)

--
intelligence shared is intelligence squared


от staafl (5770 точки)


0
Тази книжка съм я прелиствал и ми направи добро впечатление като супер сбит самоучител: http://books.google.bg/books/about/Sams_Teach_Yourself_Php_Mysql_and_Apache.html?id=2hm3ScwClKIC&redir_esc=y

от staafl (5770 точки)


0
PHP е един от езиците с най-силно comunity, така че материали има колкото искаш. Стига да имаш желание, всичко може да намериш. Много е важно обаче да разбереш какво точно ти трябва. Да имаш конкретна идея какво искаш да правиш. В момента има варианти дори да използваш JavaScript, като serverside език и ако наистина го знаеш, може да се пробваш и по този начин. Що се касае до MySQL, ти рядко го ползваш директно. Винаги става през някакви библиотеки, тала, че по-скоро се опитай да разбереш какво е SQL, напиши за упражнение някоя друга заявка и после разгледай библиотеките. По кадърно направените библиотеки дори позволяват да ползваш различни сървъри, т.е. да пишеш, без да се интересуваш от базата данни. Друг е въпроса ако искаш сам да си си и дизайнер на базата :), но и тогава на помощ идват тулове като PHP MySQL Admin, който ти спестява много главоболия.

от stamopetkov (1429 точки)