Front-end track (Academy.telerik.com vs telerikacademy.com)


0
На Academy.telerik.com трака за фронт енд е даден че се учи ооп и качествен код.На telerikacademy.com няма ооп и качествен код в трака.Въпроса ми е в крайна сметка сега като се запиша от юли ще има ли задължително ооп и качествен код във фронт енд трака?Отговори5

Тенденцията за front-end тракът е да изчезва. Причината е че индустрията (както и Телерик) няма нужда от сайтаджии. Сайтаджии има много, но няма достатъчно работа за тях. Има нужда от разработчици, т.е. хора, които програмират добре.

Знам, че търсенето на обучения за сайтаджии е в порядъци по-голямо от търсенето на обучения за програмисти. Така е. Много хора искат да учат HTML и правене на сайтове, но вижте обявите за работа. Всички търсят програмисти. Дори обявата да е за front-end инженер, винаги в изискванията се набляга на JavaScript програмирането.

По тези причини front-end (HTML, CSS, рязане на сайтове и т.н.) ще се учи след овладяване на програмирането като подготовка за JavaScript обученията, които вече дават търсена професия.

Предметите HTML, CSS, CMS, SEO, Photoshop и Slice & Dice са допълнителни, не основни. Знам, че мнозинството иска да учи HTML и да прави сайтове. Обаче ние не искаме да произвеждаме гладни хора!

Накратко: фокусът на академията е програмиране. Задължителни са всички основни програмирания: C#1, C#2, ООП, КПК, JS1, JS2, ...

Има вероятност front-end тракът напълно да изчезне (още не сме решили), защото наистина не искаме да произвеждаме гладни хора. Ние предоставяме безплатно качествено обучения по разработка на софтуер, професия и работа. Всички тракове, които не осигуряват почти сигурна работа в индустрията, няма да се толерират, дори може да ги спрем.

Това не означава, че няма да има обучения за HTML, PHP, WordPress и Photoshop. Ще има, но ще бъдат избирателни дициплини и няма да дават професия (и обещание да добра работа в индустрията).

Ако някой иска да кара софтуерната академия, ще прогрмира и то здраво. Ако някой иска да учи за сайтаджия, това също може да стане, но не като част от академията, а в избираемите курсове или онлайн от видеата. Присъствените места в учебните зали са предимно за учащите за софтуерни инженери, които карат програмата "софтуерна академия". Първият курс в тази академия е о основи на програмирането (C# - част I). Който го премине, продължава с програмирането по-сериозно (C# - част II). Тракът за уеб (HTML, CSS, WordPress, Photoshop, SEO и т.н.) не е основен и няма да има присъствени групи за него (тъй като няма достатъчно учебни зали).

Наков


от svetlin.nakov (31978 точки)


0
Актуалната информация е в telerikacademy.com a.k.a Студентската система.

от Teodor92 (13062 точки)


0

И двата трака вървят паралелно. Ако се запишеш присъствено ще трябва да учиш и двата.

Това, което си гледал може би са необходимите курсове за сертификат. За тях най-актуалната информация е на http://telerikacademy.com/Courses/CourseTracks/List


от westi3m (5621 точки)


0
За онлайн значи мога да си избера само курсовете който са по фронт енд трака?

от Petar Atanasov (0 точки)

0
Можеш обаче това ще е изключително голяма грешка. Веднага ти давам за пример как като започна JavaScript курса и всички, които бяха решили да карат само уеб се оплакваха от сравненията с С# и как се движим много бързо.
0
Eee убихте всяка надежда в мен.Толкова много време и усилия хвърлих в фронт-енда ,а сега се оказва ,че ще ходя гладен...

от gibson58 (0 точки)


0
Мисля ,че г-н Наков имаше друго в предвид.Говореше за хора който не могат да програмират добре с JS и наблягат на някъв html,css и csm-си.Демек за фронт енд да не си мислят хората ,че ще направят нещо без програмиране.Според мен това имаше в предвид г-н Наков.

от Petar Atanasov (0 точки)

0
Има различия между разбиранията какво е front-end. Ако гледаме обявите за работа, това е JavaScript програмист, който знае добре HTML5 и може да пише уеб и мобилни приложения.
Ако гледаме някои други източници, под фронт-енд се разбира сайтаджия - някой, който знае добре HTML, CSS и Photoshop и евентуално WordPress или друга CMS система и прави сайтове, реже Photoshop към HTML, но не програмира.
Ние искаме да произвеждаме от първи вид и там са насочени усилията на академията. Който е хвърлил усилия във фронт-енд разработката, може да продължи тази добра инвестиция като задълбае по-сериозно в JavaScript програмирането. Имаме сериозна поредица от 4 JS курса, които обаче зависят от C#1 и частично от C#2 и ООП курсовете.
Наков

от svetlin.nakov (31978 точки)