Записване за участие в Teamwork


3

Здравейте колеги,

Проверете си профилите в http://telerikacademy.com/. Трябва да посочим дали искаме да участваме в проектите за разработване на конзолна игра и този за Wikipedia.

Поздрави.
Отговори1
Не знам дали ви е обяснено, но имайте предвид, че записването и неучастието ощетява евентуалните ви съотборници и най-вероятно ще ви донесе отрицателни точки. Записвайте се само ако сте сигурни, че ще участвате и ще вложите старание :)

от westi3m (5621 точки)


0
има ли срок ?

от ilian55 (0 точки)


0
Някой ?
Не че нещо, ама тоя въпрос си е важен, а никъде нямаме отговор за което.
До кога можем да се записваме ?

от Roshi (234 точки)

0
До довечера..

от IceElementor (398 точки)


1
Добре аз примерно за играта имам супер много желание и със сигурност ще участвам, но това нещо за wikipedia не ми е особено ясно и не съм сигурен дали съм достатъчно компетентен за да пиша в wikipedia. Някакси мисля, че това е работа за хора, които са доста навътре в материята.
Какви биха били последствията ако не запиша wikipedia, а запиша само играта ?

от nzhul (3415 точки)


0
Аз мисля че не е толкова проблемен проекта с Wikipedia, всъщност не ти трябва да измисляш какво трябва да има вътре а да преведеш текст, можеш да ползваш готови източници, и аз имам задръжки спрямо някой онлайн речници за превод но има и доста добри ресурси които са коректни, не ти се налага ако в книжния ти речник я няма думата да ходиш до 3 библиотеки за да намериш нещо,и не забравяй че няма да си сам и хората от отбора ти ще ти помагат. ей сегичка ще ти пиша и един майл, да знаеш да си погледнеш пощата по-скоро :)

от tsonko_genov (708 точки)

0
Ее ако става дума за превеждане може би ще се справим. Аз незнам защо си помислих, че нещата трябва да са авторски по някакъв начин. Записах се вече :)

от nzhul (3415 точки)3
Малко е трудно да се вземе решение за не/участие преди да е разяснено какво точно трябва да се направи. Във форума има някаква тема от юни месец за обогатяване на българската Wikipedia. Съобщението в студентските профили обаче, по никакъв начин не асоциира тази групова работа с коментираната във форума.
Може би е добре да се уточняват темите на груповите работи в студентската система, за да се вземе правилно решение!

от ttitto (1950 точки)


0
Задължително ли е да се запишем и на двете или може само на едно.

от bgpa4o (20 точки)


0
http://forums.academy.telerik.com/95458/%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-team-work-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5?start=10#a_list_title Тук се казва, че не е задължително, но няма да получиш точките, предвидени за тази групова работа в съответния курс.

от ttitto (1950 точки)


1
Можете да се запишете на двете, на едно от двете или на нито едно. Само, че ако не се запишете, няма да получите оценка от груповата си работа, което ще рефлектира върху оценката за съответния курс.
Ще правим мисловни карти и ще попълваме wikipedia. За последното просто отборът получава дадена категория и я попълва. Не е нещо кой знае колко сложно. По C# отборната работа е написването на конзолна игра.

от martingeorgiev (2318 точки)


0
Здравейте, а кога точно ще се прави тази игра и какъв ще е срока? Аз виждам, че е сложена преди подготовката за изпит в седмицата когато трябва да предадеш това домашно и ми се вижда малко кратко времето да се справиш и с двете неща, като тогава материала ще е сложен.

от DenitsaM (65 точки)

0
Трябва да се има предвид, че есенната група за целия материал имаха около месец. Ние имаме два месеца и половина. Те се справиха, значи и ние трябва да се справим.

от martingeorgiev (2318 точки)


1
То всичко добре, но някой знае ли времево как ще се случват нещата? Имам предвид, че като е отборна работа значи трябва да се събираш с отбора си. Това какво означава - в Телерик ли ще се събират хората, по кое време и тн и тн. За работещи хора като мен (най-вероятно и доста други) е от значение какво точно ще се случва и как. Някой може ли да разясни по-подробно в какво точно се състои и как се случва тази отборна работа ?

от nikivat (246 точки)


0
И аз мисля, че трябва да се даде яснота за сроковете. До кога ще трябва да са готови проектите и кога ще бъдат защитите?

от mvdaskalov (50 точки)

0
Бях чел някъде, че срока ще е около изпита, най-вероятно малко преди изпита. А за събирането с отбора, не е задължително да е в Телерик. Може да се съберете в някое кафене и там да си вършите работата, или да си разпределите работата по skype/facebook и да си знаете кой, какво, в какъв срок трябва да направи. Може да стане без въобще да се виждате. Но ако всеки си пише някаква част от кода сам, е много възможно накрая да не работи цялата игрица, и се налага да се пренапише, но това са подробности.

от Hristo.B (3885 точки)0
А има ли някаква информация как ще се формират отборите? На произволен принцип ли са? Спомням си че в някоя от лекциите се споменаваше, че ще се постараят да комбинират силни с по-слаби студенти. Предполагам, ще се търси възможност всички отбори да са сравнително равностойни?

от ktsarnakliyski (1115 точки)


0
Ти си отговори сам на въпроса. Правилно си запомнил това, което си чул. Отборите ще бъдат направени по такъв начин, че да хора с по-силни, средни и слаби оценки, за да е балансирано.

от Vazzzz (1380 точки)


0
Току що получихме мейл относно записването за проект. Няма много подробности, но пише, че присъствието на първата лекция е препоръчително. Вероятно тогава ще ни разяснят повече.

от Yoana_Nikolova (0 точки)


0
Да най-вероятно, днес на откриването на курса и утре на първата лекция по Споделяне на знания, ще ни разяснят какво ще трябва да правим :)

от Hristo.B (3885 точки)

0
Да, нека все пак да дадем възможност и на лекторите да си кажат програмата и какво се случва, иначе ние можем да гадаем помежду си +∞ :)

от tsonko_genov (708 точки)0
Ще използвам темата да попитам. Ако не се запиша за участие в двата екипни проекта, но си взема изпита по C# 2, ще мога ли да продължа присъственото си обучение в академията? Ако не, тогава кой от проектите е задължителен? Има противоречива информация във форума, затова ще помоля някой компетентен да отговори.
Благодаря предварително!

от mvdaskalov (50 точки)


0
Днес на лекцията казаха, че записването в екипните проекти не е задължително, (освен ако искаш да работиш в Телерик), но носи точки, които може да са ценни при класирането след изпита. Т.е. можеш да минеш и без домашни, без екипен проект и т.н., но трябва да си изкарал наистина висок резултат на изпита.