Безплатен VPS (virtual private server)


16
От 10 юли отново стартира http://www.host1free.com/free-vps/
Ползвам услугите им от ок. година. В по-общ вид за начинаещите описвам какво представлява тя.
Компанията предлага безплатни виртуални сървъри с 10ГБ твърд диск, 128 РАМ и не помня колко процесор. Има уеб панел за рестартиране и още няколко основно функции като смяна на hostname и т.н. Естествено, виртуалките са с реални ИП-та. Всеки има пълен root достъп. Активирането на заявената машина става до 24 часа. При пускането на заявката преди можеше да се избира между няколко ОС. По мои спомени аз зададох Debian, но в крайна сметка ми я пуснаха с CentOS 5, което не беше проблем. Тези виртуалки са изключително удобни за целите на нашия курс и всеки индивидуално ще може да се упражнява на своя работеща машина.
Ако имате някакви въпроси, пишете в #telerikacademy във freenode.net Там се подвизавам с ViLKaTa, a dencho също може да помогне относно услугата.
10GB
Bandwidth UNLIMITED
128 MB of RAM
640 MB Swap
Virtualization Type: OpenVZ
IPv4: 1
SSH Access (Permissions With Root)
Ability to configure API
And also you can turn off the VPS, turn on the VPS restart the VPS and then you can REINSTALL THE OPERATING SYSTEM choosing from those listed below:
1) CentOS 5 32bit
2) CentOS 6 32bit
3) Debian 5 32bit
4) Debian 6 32bit
5) Ubuntu 10.04 32bit
6) Ubuntu 12.04 32bitОтговори0
Много ми е интересно каква е вързачката обаче, тъй като дори пише No ads.

от sakishrist (10 точки)


0
Нямя вързачка... популяризират си услугата, като се предполага, че като си ползвал 1 година VPS си намерил приложение и си се зарибил достатъчно, че да продължиш да ползваш услугата плащайки си.
Също както Суперхостинг дадоха 1-годишен безплатен абонамент на курсистите в академията.

от todor_pr (1527 точки)


0

Пожелайте им го този път да не ламерясат и да не им хакнат отново системата с 0 day exploit :) Не ъплоадвайте важна информация там, понеже нямате бекъп... За учебни цели е супер :)

10x velislavvasilev


от dencho (490 точки)


0
При опит за регистрация получавам "Ouuuuch: E-mail address is banned...". Защо? Досега нямам спомен да съм чувал за този хост, камо ли да му наруша правилата.

от angie_bg (214 точки)


0
Може още да не са го пуснали. Официалната дата беше 10.07.

от dencho (490 точки)


0
Като се опитам да се Sign-Up -а и не мога да премина през смап филтъра CAPTCHA, а не е като да виждам такова нещо за първи път.
Ouuuuch: CAPTCHA input is incorrect...

от Anastasoff (465 точки)


0
И аз 5 пъти се пробвах с капчата и зарязах...

от todor_pr (1527 точки)

0
При мен капчата сработи от първия път. Вече получих един мейл, но за втория май ще почакам:
"Your Email is now validated. Your VPS will be available once it is approved(May take up to a week), you will be notified by email."

от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
Регистрирах се успешно. Не успявам да се влезна през SSH. В server information е активиран sshd, но в е-мeила няма детайли за лог-ване през ssh. Има за контролните панели и FTP. Знаете ли детайли за връзка през SSH?

от RosenN (80 точки)


0
Ако ти бачка машината, трябва да си качиш OpenSSH. Иначе няма как да влезеш, освен през уеб панела.

от vasilevvvv (90 точки)

0
Да машината работи. С nmap показва че слуша на 22 порт и при опит за логване иска парола. T.e. има вървящ ssh-server. Опитах с ftp юзера и паролата му, както и с root, но отказва с "Permission denied Please try again" Домейна който се създаде при регистрацията е firstman.ntr5.com. Там и опитвам с ssh.

от RosenN (80 точки)3
В тази връзка, бих искал да спомена, че който има активен абонамент за MSDN, може да ползва безплатно (с някакакъв лимит) виртуални машини на azure. Има CentOS 6.3, и са оправили СМС потвържденията за БГ, защото когато в началото на курса се опитах да пусна виртуалка там, увиснах именно на този код. Писах им и като за MS времето за реакция е похвално. Машината има ssh достъп и малката машина, с едно ядро е с 1.75GB RAM.

от explorerv (192 точки)


0
Здравейте,
Аз ползвам услигите на тези - http://linuxzoo.net/ И съм доста доволен. Пак си създавате account. Посе си избирате каква машина(OS) искате, като има и windows based. Стартирате си я и дерзайте :)

от Jrachev (5 точки)