Въпрос относно цвета на линковете


2
Ще последа ли наказание от Гугъл, ако цвета на линковете в един текст съвпада с цвета на текста?Отговори1
Не би трябвало. Google се води от семантичността на страницата, а не от стилизирането ѝ и не мисля, че смяната на цвета с този, който ползваш за текста ще повлияе от SEO гледна точка. Но направи някакво разграничение, за да може потребителите да разграничават текст от линк.

от vlad_karamfilov (4595 точки)


3

Специално за линковете не, но ти препоръчвам да не правиш подобни опити с скрит текст. Примерно фона ти е с цвят #FFF и текста е със същия цвят. Това се води за BlackHat SEO и го засичат - незнам как.

http://www.jwag.biz/newsletters/2011/09/20/black-hat-seo-explaining-hidden-text.html


от nzhul (3415 точки)


0
Взе ми думите от устата

от saykor (8845 точки)


2
Това не се води скрит текст и няма да те накажат, но не виждам смисъл от линк, който не се вижда от потребителите. В крайна сметка, слагането на линка е с цел, да изпратиш някой - някъде.

от des1slav (60 точки)


0
Благодаря за отговорите! В конкретния случай част от текста оптически изглежда по-добре, когато линкът не се откроява с друг цвят.

от anelim (10 точки)


0
Давай смело! Води се "Black Hat" техника, но само по форумите. Използвал съм този начин и "Г" индексира линковете без проблем. Проблем би имало ако са над 10 линка... евентуално.

от trifo13 (0 точки)


0
Определено лоша идея! Преди години Гоогле маха сайтове от индеха за това. Направо ги банват, докато не се премахне и не подадеш заявка за повторно индексиране. Ако искаш да скриеш нещо го скрии зад див или нещо подобно.

от webmatrix (825 точки)


0
Бъркаш черния текст и в него черен линк с линк с цвета на фона, тоест с невидим текст. А mp_anelim има предвид първото.

от 3dwebdesign (0 точки)