Записване в TeamWork Конзолна Игра


0

Здравейте, пускам темата с идеята да се запишем по отбори и да направим играта. Аз съм се записал в курса и търся съотборници, с които ще ПИШЕМ ЗАЕДНО код. Наблягам на заедно, тъй като искам наистина отбор от 4-5 човека да направим заедно една игра до края на курса
Отговори0
Не съм сигурен в едно и за това искам да попитам, може ли някой, който не е присъствено, а е on-line да участва. Иначе аз бих искал да се присъедния.

от Mrkadans (264 точки)


0
Аз съм онлайн и ми изпратиха покана да участвам. Значи може. Въпрос на организация е дали онлайн участниците ще бъдат групирани поотделно от присъствените курсисти.

от ttitto (1950 точки)

0
Извинявам се сега и аз си видях пощата.

от Mrkadans (264 точки)


1
Участниците ще бъдат разпределени от системата, така че дори и да си търсиш някой ще трябва да чакаш докато се разбере кой с кого са го сложили в един отбор.

от Vazzzz (1380 точки)


0
Колегата vazzzz е прав( не го казвам заради тва, че е от моя отбор(Ливърпул :)) ). Точно за това е записването. Системата избира рандом отбори в зависимост от това колко човека са се записали. След това всеки от отборите се информира за това кои са в отбора и оттам нататък вече може да се прави примерно Скайп група, или Фейсбук група, който отбор както иска, и както им е по-удобно за комуникация.
А относно това ЗАЕДНО, за съжаление понякога се получава, така че отбори от по 5 човека намаляват на 3 или в лоши случаи 2, което май не може да се избегне. Доста се отказват, поне в предишните ТеамУъркс от предишния сезон имаше( някои са имали и основателни причини, някои не! ).
Cheers!

от CaptCortez (1242 точки)


0
Ще получим ли конкретни задания за игри, или ще трябва всеки отбор сам да си намисли каква игра ще прави?

от ttitto (1950 точки)


0
Наков, вчера каза, че ще получим някакви насоки, затова какви елементи трябва да съдържа играта, но ние определяме каква ще е. Също така не е нужно да е оригинална, тоест не е нужно да измислиш чисто нова игра, може да направите такава каквато вече има, например Змия, Шах, Колички и т.н.

от Hristo.B (3885 точки)


0
Малко пояснения - за играта. Вече си имаме отбори, в системата могат да се свалят изискванията, както и са добавени отборите. Всеки вече може да се събира с колегите и да започват играта.
...Ние сме отбор Leonardo, видяхме се с колегите, поставихме задачите и скоро ще финишираме. Успех на всички

от bgatev (1491 точки)


0

Да не отвавям нова тема направо ще питам тук. Прочетох изискванията и искам да попитам какво ще рече 
•At least 1 use of external text file - т.е какво имат предвид под това да ползваме външен текстов файл
Също така защо не е позволено да ползваме SVN или Git, а само Team Foundation Server (TFS)


от Hachiko (380 точки)


0
Например best scores трябва да запомниш във външен .txt файл, за да е наличен при всяко стартиране на играта и независим от текущото стартиране :)

от varbanoff (2325 точки)

0
Не позволено използването на друга сорс контрол система, понеже целта е в този teamwork, да се запознаете с тази конкретно. В следващите ще трябва да използвате само SVN или само GIT

от Teodor92 (13062 точки)