[Databases] MS SQL to MySQL Conversion


6

Здравейте колеги!

Ползвах една полезна програмка за преминаване от MS SQL към MySQL. Програмата се свързва с двата сървара. Взима базата, конвертира я и дя зарежда в другия. Ето и инструкции за работта. Просто я стартирате и следватте стъпките.

http://www.convert-in.com/mss2sql.htm

Step 1
Логвате се както се логвате в SQL Server Managerment Studio
Step 2
Ако не сете сменяни данните за вход в MySQL сървара би трябвало да са user: root и password: празно . Да ме поправятт колегите ако бъркам
Step 3
Избиратте базатта която искатта да конвертирата от MS SQL и в MYSQL databese полето питшетте името на базата данни, както ще се казва, след конвертирането към MySQL
Step 4
Можете да изберетте кой таблици да бъдатт конвертирани
Step 5
обработка и финализиране
Отговори0
А каква ни е далаверата да го правим по този начин, тоест какво печелим ? Аз досега съм го правил с експорт като sql script и после само си го пускам на другото СУБД. С какво твоя вариант е по-добър и има ли нужда от други ръчни поправки/ настройки ? Ползвам DBVisualizer като tool да си гледам различните бази данни. Тоест и двете бази са ми на едно място.

от yonchoy (2134 точки)


0
Има някои дребни различия в синтаксиса мужду MSSQL и MySQL, например в SQL пишеш SELECT TOP 3, в MySQL LIMIT 3, някой системни функции също са различни, може би ги конвертира адекватно тези различия, трябва да се тества.

от bmmarinov (1498 точки)

0
Аз пробвах да експортна SQL скрипт и не стана в MySQL.

от webmatrix (825 точки)