Предаване на живо (live streaming) на лекциите


11

На вчерашната лекция 11.07.2013 от Linux системна администрация, лекторът Marian Marinov  беше организирал много качествено предаване на живо и възможност за общуване през IRC.  

Чудех се дали не е възможно да се организира подобна възможност по подразбиране и за лекциите от другите курсове. 
Отговори2
Би било много хубаво ако питате мен.

от nzhul (3415 точки)


1
Това зависи само от лекторите,въпреки че и така си е супер

от ivan_pursi (0 точки)


5

Здравейте!

Повдигам темата с цел създаване на дискусия около прекрасната идея за live streaming. В следващите редове ще опиша идеите си около реализацията на тази опция, както и евентуалните положителни и отрицателни ефекти.

Както знаете, големите от YouTube създадоха такава услуга преди около година, като за този период определено услугата им набира популярност и търпи развитие. Присъствал съм на няколко лекции (на живо) в YouTube, като качеството на картината и звука са повече от добри. Предлагам този tutotial за повече подробности: http://youtu.be/--3I2vcC1Ps

Хората които записват онлайн курсовете на академията, могат да се почувстват много по-интегрирани в курса, ако имат възможност да наблюдават лекциите онлайн в реално време. По този начин когато лекторът попита за въпроси, онлайн записалите ще имат възможност да ги зададат на момента. Друг голям плюс е отчитането на онлайн присътвия в лекцията. Онлайн записалите ще имат възможност за допълнителни бонус точки към крайната оценка, наравно с присъстващите на лекцията, като за хора записали присъствено курса, но го посещават онлайн може да се дава половин присъствие.

Използването на YouTube като платформа за broadcasting, ще позволи качването на лекцията в реално време, като няма да се налага лекторите да отговарят на въпроси от типа, "Кога ще качите последата лекция?".

Разбира се няма нищо по-хубаво от живия контакт между хората, а и ние програмистите имаме нужда от една разходка до академията, особено когато времето е страхотно.

Силно се надявам на градивна дискусия около темата. Все пак идеята е да си улесним живота, нали за това учим програмиране?


от Ivayl3 (485 точки)