Blogger е слаба ракия


0

Разрових се малко из блог платформите и първоначално се насочих към тази на Google. Първо, защото това е Google и второ, защото ми се стори бързо и лесно за конфигуриране. Да, наистина се оказа бързо и лестно. Но за съжаление също така и семпло, грозно и... несъвсем домислено, което определено не е в стила на Google.

Оставяме настрана, че като дизайн блоговете, които разгледах с тази платформа са пълна скръб и изглеждат супер семпло. В крайна сметка пък някой може да иска точно такъв блог - семпъл и изчистен. За мен недопустимо беше обстоятелството, че се наложи около един час да се ровя по настройките, за да разбера откъде аджеба да мога да си задам различни раздели в блога... Еми , търсих, гледах дизайна на други blogger блогове - единствоното подобие на такова меню на разделите, което успях да видя е такова направено по...тагове.

Дори и да има такива опция нейде из настройките, дори и да не съм ги видял нещо - редно ли е да ги търся тия настройки толкова време? Отказах се да ги търся просто и им теглих една... Насочих се към Wordpress - нещата там спрямо Blogger ми се с труват на съвсем друго, много по...висше измерение.

В заключение:
Плюсовете на Blogger са, че е лесен за конфигуриране, както и че не е нужна допълнителна регистрация, за да го използвате - достатъчно е да се логнете с вашия google акаунт, ако имате такъв. По този начин ще можете лесно да обвържете блога си и с вашия Google+ профил, ако желаете.


Минусите са, че ще получите един "дървен" блог, който изглежда много зле, на фона на страхотните темплейти, с които Wordpress разполага. За това, че няма да можете да му обособите отделни раздели, което поне лично за мен си е един сериозен минус, вече казах по горе.


в Други от Matrix (2857 точки)


Отговори0
За моя блог, който открих вчера, се спрях на Wordpress най-вече заради популярността му и препоръката на Наков. Какви са другите добри алтернативи? Разбирам, че Blogger не става.

от easlavov (4118 точки)


0
tumblr.com e добра алтернатива също, но той като че ли е по-специализиран за хора, които искат да постват повече картинки отколкото статии.

от Matrix (2857 точки)


0
Wordpress, Drupal, Joomla - тези са най-разпространени, съответно имат най-много съпорт, инормация в гугле и т.н.