Логовете от IRC канала са достъпни OnLine


10

Днес в IRC канала се появи идеята да се пуснат логовете от него OnLine.

Господин gpanayotov пусна на grizzly един eggdrop и му конфигурира генериране на HTML-и от IRC логовете. Много му благодаря за което!

Аз инсталирах един Apache и конфигурирах VHost за да се виждат логовете online, пуснах port forwarding-а и добавих един POSIX ACL за да може web server-а да достъпва информацията.

Вече можете да видите логовете тук:

http://grizzly.yuhu.biz/
Отговори7
а моля, моля, колегата dencho оказа дейно подпомагане, да се брои за бира :)

от gpanayotov (0 точки)


5
Ще се опитам тези дни да конвертирам логовете от /tmp (ако някой не ме изпревари), които са от 3 юли и да ги добавим в уеба. Уеб достъп до логовете на канала винаги е било нещо хубаво при положение, че там също се дискутират интересни неща. По този начин те остават в историята независимо дали дискусиите са правилно или не правилно водени. Все пак се обменя опит и то почти винаги има някой на линия готов да отговори. За мен IRC винаги е било едно добро средство за бърза комуникация. Не че ако някой пусне тема във форума няма да му се отговори, просто това ще стане по бавно.

от dencho (490 точки)


0
аз таковата, малко ги качих, с леки размествания. Дал съм на dencho пълни права да помага, ако нещо се строши - той е виновен :)

от gpanayotov (0 точки)


0

Цял могъщ Apache за един лог...

А UserDir public_html enabled? - Или много искам, защото последиците са непредвидими.


от gianyy (176 точки)


0
за сега не .

от hackman (3744 точки)


0
Добра идея, обаче... Кой решеи цветовото решение? Зелени букви на жълт фон са мор за изкривените ми очни дъна. Е, лилави букви на черен фон е още по-гадно, но няма ли възможност за простичко решение „черно на бяло“?

от angie_bg (214 точки)


0
Ако желаеш изтегли css файла и го редактирай, после г-н gpanayotov ако бъде така добър ще го сложи :)

от yulimoto (0 точки)

0
както каза колегата yulimoto, така го е измислил болният мозък който е правил мод-а за тея неща. Някой доброволец да направи по семпъл css, аз не отбирам достатъчно от тея неща :)

от gpanayotov (0 точки)0
http://ge.tt/3KAnXDm/v/0?c
Това е css файла. бутнах го лекичко, да не е толкова очеизбоден :) Ако има ентусиасти, да го качат някъде и да сложат линк тук в темата, ще ги прегледам тея дни :)

от gpanayotov (0 точки)


0

Действително има нужда цветовата гама да е по-контрастна. Ако ти се налгага с find да потърсиш нещо конкртетно не е проблем и така, но ако имаш намерение просто да четеш очите бързо се уморяват. Дори обикновеното черно на бял фон би било по-добро от това :) (за което не е необходимо да е в HTML laugh)
0

Аз не мога да отворя страницата с логовете http://grizzly.yuhu.biz/ :(


от krasin (296 точки)


0
Да, от известно време не се отварят там, за сметка на което друг колега се е погрижил да ги има тук: https://github.com/lac-repository/telerikacademy-channel-log

от ttanev (215 точки)

0
Благодаря :)

от krasin (296 точки)


0
Къде в grizzly се разполагат логовете на IRC канала?

от krasin (296 точки)


0
В /home/gt/eggdrop/logs/
Може и с lynx localhost на grizzly.

от ttanev (215 точки)

0
Страхотно, работи :)

от krasin (296 точки)