Семинар "Споделяне на знания в стила на Уикипедия" - утре (19.07.2013)


9

Здравейте,

Напомняме ви, че утре организираме специален семинар, който да ви бъде полезен за екипната работа към курса "Споделяне на знания". 

Заповядайте на 19.07.2013 (петък) от 19:00 ч. в Академията на Телерик, зала Enterprise и станете част от семинара „Споделяне на знания в стила на Уикипедия“, с лектор Вася Атанасова - редактор на българоезичната версия на енциклопедията.

Семинарът има за цел да представи на слушателите философията на уики като технология и на Уикипедия - като свободно лицензирана енциклопедия, като доброволческа онлайн общност, като медиен феномен. Важен акцент ще бъде аргументирането защо е необходимо да се допринася към Уикипедия и да се споделя знание.

Присъственото ви участие ще ви даде възможност да задавате въпроси, както и да се срещнете с останалите членове от екипа си. Запазете своето място.
Отговори6

Здравейте и от мен, Вася.

Благодаря на всички, които вчера присъстваха и изтърпяха :) лекцията, която се оказа -- и за мен -- изненадващо по-дълга от предвиденото. Постарала съм се обаче да е достатъчно подробна и да съдържа много препратки към помощни страници в Уикипедия, за да е от полза и за хората, които не можаха да присъстват вчера.

Ще се постарая да следя и форума тук, и да отговарям на въпроси, но ви предлагам до ползвате за общи дискусии и въпроси прилежащата беседа към координационната страница в Уикипедия -- http://bg.wikipedia.org/wiki/У:ПРОГ . Така ще можете да получите помощ и от други уикипедианци, които може би ще се включат като ментори по проекта. Мен можете да намерите на моята беседа  http://bg.wikipedia.org/wiki/Потребител_беседа:Spiritia 

Можете да се присъедините и към Фейсбук групата на БГ Уикипедия .

Желая ви приятно и ползотворно прекарване в Уикипедия и се надявам, че няма да оставите работата по този чудесен проект за последните дни преди крайния срок. Срокът до 1.09 е напълно реалистичен за написването на две статии, дори и само от един човек, камо ли от толкова големи екипи.

В презентацията се съдържат съвети за екипна работа, но бих добавила тук и още един съвет -- опитайте се да откриете в рамките на екипа кой в какво е най-добър. Един може да е добър да анализира информация -- нека той/тя направи структурата на съдържанието, друг -- да синтезира -- нека той/тя да напише встъплението и дефиницията. Трети може би ще стане факир на уики синтаксиса -- може той/тя да направи вътрешните препратки, категориите, да намери свободни изображения, да "разкраси" статията. :) Открийте силните си страни, използвайте ги, и се опитайте да развиете у себе си и другите, не толкова силно застъпени умения. И не забравяйте да се забавлявате! :)


от Spiritia (0 точки)