От къде могат да се изтеглят лекциите?


0
Здравейте,
Интересно ми е дали от някъде могат да бъдат изтеглени видеата на лекциите. Ясно е че могат да се гледат в youtube, но ми е интересно дали могат да бъдат изтеглени от някъде, че да можем да си ги гледаме в режим offline или да кажем да си ги теглим от къщи и да ги гледаме на работа?
Здравейте,Отговори1

http://keepvid.com след това слагаш линк от youtube и даже може да си избереш формат и качество на клипа :)


от TeodorTunev (3061 точки)


0
знам за такива програми, но те не са много легални и безопасни, за това предпочитам някой официален ресурс на академията


0
Специално този може да го ползваш без проблем , относно легалното може да решат да те съдят от телерик за copyright защото си си свалила клипа без да го платиш :D ,

от TeodorTunev (3061 точки)2
Здравей!
Аз свалям с add-on за Mozilla. Ето линк:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/easy-youtube-video-downl-10137/
Рядко имам проблем с нея.

от lina94 (399 точки)


0
Момчета, мерси за коментарите, но ме интересуват официални ресурси от академията, а не различни add ons, third party software и т.н. Просто ми се струва че е разумно академията да има сървър с архив на лекциите и да дава възможност те да бъдат изтеглени от там, както могат да бъдат изтеглени презентациите и други подобни материали.0
На мен ми изглежда безмислено да се дават пари за сторидж за съхранение на предполагам вече терабайти видео, при положение че може да се използва надежден и безплатен вариант :)

от JJVIlI (380 точки)

0
Една презентация е с размер 6-8 до 10 мб , а един клип 3 часа с качество 360п е между 200-300 мб според формата . Това е доста голям трафик ако се закачат всички които искат да ги гледат .

от TeodorTunev (3061 точки)0
До колкото знам преди са ползвали собствени сървъри. Даже като се подготвях за входните изпити гледах видеата от тях ... И постоянно имаше проблеми. Не е лесно да се поддържа сървър с такива високи потребления - за справка може да погледнеш броя гледания. А и наистина е по-лесно да ползваш нещо, което е стабилно, сигурно и безплатно. Няма да има никаква разлика между това да си свалиш видеото от техен сървър или да го извлечеш през ThirdParty софтуер (както вече писах препоръчвам KeepVid).
Поздрави!

от nikolaikolarov (2177 точки)


0

Добавяш FlashGot за Firefox. Отиваш на клипа.  Цъкаш върху иконката на FG и вече се избираш кое видео да свалиш.


от webmatrix (825 точки)


2

Видеата са качени в YouTube, като Академията няма собствен сторидж за тях. Може да си ги свалиш със софтуера, който ти препоръчха колегите.

Другите материали може да се свалят от SVN-a, на даден курс за по-бързо с някой SVN клиент ( Препоръчвам Tortoise SVN ).

Ето SVN репотата за вашите курсове:

C#-2: http://svn.academy.telerik.com/csharppart2/2013/

Споделяне на знания: http://downloads.academy.telerik.com/svn/teamwork/2013/

Password и Username са student


от Teodor92 (13062 точки)


0
DownloadHelper за Firefox също върши чудесна работа.
https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/video-downloadhelper/
Излиза като иконка до адреса и оттам си дърпаш каквото ти трябва.

от nikivat (246 точки)


1

Здравей,

Аз ги тегля като слагам 'ss' Пред youtube. Примерно:

http://www.ssyoutube.com/watch?v=lPrjeoFUFZ8&feature=youtube_gdata


от IvanTsiporov (135 точки)


0

Може да ползваш и програмата Internet Download Manager. Но по лесно е с някой сайт като например този: http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/


от cchapo (583 точки)