Wordpress URL Changing


0
Здравейте.. имам сериозен проблем. Случайно смених URL аресан на уродпрес сайта ми от админ панела, и сега не мога да го оправя... не успявам да вляза в него, не знам как да го върна обратно и как да го редактирам..
Някой има ли идеи как да го оправя ? Благодаря ви предварително..Отговори1

Здравей!

Посочваш името на блога си горе вляво и влизаш в Dashboard. От там избираш My Blogs. После в излязлата таблица посочваш с мишката в колона Address адреса на твоя блог - ще ти излезе меню с опцията Change blog address.

Подробно обяснение: http://en.support.wordpress.com/changing-blog-address/


от easlavov (4118 точки)


0
Проблема е ,че бях сменил WordPress Address (URL), от там Dashboard-а , и като цяло Контрол панела го търси в новия адрес.. а както се досещаш няма как да се логнеш там защото да кажем адреса не съществува или е грешен , или е на друг сайт до който нямаш достъп.

от antracsa (0 точки)


1

трябва да влезнеш през cpanel или по друг начин и да редактираш

wp-config.php

там ще намериш двата реда 

define('WP_HOME','http://example.com');

define('WP_SITEURL','http://example.com')

и си поправяш грешката.

за повече информация можеш да прочетеш на http://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL


от kanchev_k (319 точки)


0
ако не ги намериш ги добавяш ;)

от bobbykolev (4168 точки)

0
Да , намерих този урок , нямаше ги тези редове в wp-config , добавих ги , но нямаше промяна. След това и редактирах function.php като бяха описали но сайта тотално се скапа !
В крайна сметка го оправих чрез phpMyAdmin, трябваше да редактирам датабазата . В таблицата на wp_options, трябваше просто да променя връзката . Благодаря ви все пак за съпричастността и бързите отговори ;)

от antracsa (0 точки)