background-image full width и height


0

Здравейте,

сблъсках се с един проблем, който не успявам да реша. В html документ имам #wrapper с фиксирана ширина, на който искам да сложа background-image. Пробвах по всевъзможни начини, като най-логичния следва да е този: 

#wrapper { 
    width: 760px;
    height: auto;
    background-image: url(background.png);
    background-repeat: no-repeat;
    background-attachment: fixed;
    background-size: 100% 100%;
    -o-background-size: 100% 100%;
    -webkit-background-size: 100% 100%;
}
 
По този начин вместо бекграунда ми да е широк 760px и висок 100%, е широк и висок колкото целия ми екран. Някой има ли идея как мога да задам ширината и височината на бекграунда да са колкото ширината и височината на #wrapper-a ми? Отговори1

Незнам дали това е вариант за теб, но видаги може да отвориш background-a в photoshop и да го cropнеш с подходящите разбери. След това задаваш същите width и height на div-a, като на картинката и си готов.

Това трябва да работи.

#wrapper { background: url(img/image_500x600px.jpg) no-repeat top center; width: 500px; height: 600px;}


от nzhul (3415 точки)


0
Помислих го за момент, но височината ми е възможно да варира, единствено ширината ми е фиксирана.

от Evgeni Atanasov (0 точки)

0
Погледни тези статии - те са по темата горе долу: Responsive web design: http://blog.teamtreehouse.com/beginners-guide-to-responsive-web-design How To: Resizeable Background Image: http://css-tricks.com/how-to-resizeable-background-image/ Сори ако не ти отговарям точно, но нещо не схващам какво точно се опитваш да постигнеш, като краен резултат. Ако може да удариш някакъв скрииншот или нещо ще е по-лесно да ти помогне някой.

от nzhul (3415 точки)