Курс "Споделяне на знания и работа в екип" - Домашни


0
Исках да попитам относно домашните по курса "Споделяне на знания и работа в екип".
Може ли да се уточни точно какво се изисква от нас по всяко домашно (някой са ясни, други не толкова :) ) и най-вече в какъв формат трябва да се изпратят? Гледам сроковете, са по седмица две и е хубаво да сме наясно какви са изискванията и какво се очаква от нас.
Благодаря!Отговори1
Здравей,
За есето предаваш Word-ския фаил, като го напишеш разбира се.
За Сорс контрол и блогът правиш един тесктов фаил или .URL фаил с линк към тях.
Като си готов архивираш ги в ZIP или RAR и ги пращаш. Не съм сигурен ако не са архивирани дали ще ти ги приеме, тук вече като му дойде времето може да се пробва.

от BoyanTodorov (853 точки)


0
За есето предположих, че е така, но примерно за сорс контрола какво е изискването? Навсякъде ли трябва да се регистрирам? Ужно ли е да имам качено нещо там? За блога, сега ли да го пратя ако имам, кога ще се оценява? Примерно сега може да не е напълно готов, но после да го пооправя...

от ktsarnakliyski (1115 точки)

0
За сорс само си правиш профил, примерно в GIT или където решиш, и даваш линк към него на края на курса ще се следи колко commit-а си направил и т.н. За блога по същия начин дори да нямаш нищо сега, се предполага, че ще напишеш поне една статия до края на курса (има 2 месеца) ако все пак мислиш да го поддържаш.

от BoyanTodorov (853 точки)1

Здравей,

Мисля че това се изисква:

Есе за софтуерни инженери - пишеш есе по презенрацията

Създаване на собствен блог - качваш архивиран текстов файл с уеб адресите на блога ти и акаунта ти в някой сайт за програмисти(дадени са в презентацията).

Сорс контрол системи - домашното е 4та задача от презентацията - качвай най-хубавите ти проекти в някой от сайтовете за качване на проекти - има ги в презентацията стр. 72. (Отново качваш архивиран текстов фаил с адреса)

Мисловни карти - мисля че ще е да направим карта на някой урок


от stanev.plamen (1143 точки)


1

Това е за MindMap, но все още няма информация върху какво ще се прави.

От тук може да се свали софтуер, с който да се правят ММ, не е пълната версия, но за целите на курса ще свърши работа. Бюзан си е бизнесмен и си продава продуктите, които не са само книги и семинари.

Книгата на Бюзан може да свалите от тук, ама да не ме изпеете на БОП-аджийте, че нямам авторски права за нея.

 


от BoyanTodorov (853 точки)


4
Ако трябва есето ми да отговаря на всички въпроси на заданието, то ще стане като клетвена декларация. Написах няколко странички, но честно казано не ми е особено приятна тази домашна. Предпочитам да получа още една серия задачи като тези от масиви пред тази. Може би академията трябва да помисли по-различен начин да накара студентите си да осъзнаят какво е да си софтуерен инженер.

от ttitto (1950 точки)


0
"Обещаното не е като даденото!" - беше първата сентенция, която научих от един много добър преподавател, който освен това беше и ръководител в предприятие. Оттогава предпочитам да не обещавам, обещанията нямат стойност за мен, ако останат само на хартията.

от mitko_mihov (225 точки)


0
Здравейте, за да не отварям нова тема, ще попитам тук - какво точно е домашното за Mind mapping защото не можах да присъствам на лекцията, а няма и качено видео?

от yangra (17 точки)


0
Взимаш някоя презентация от C#-2 (ако вземеш тази, която ти е най-трудна е най-добре), и правиш mind map на нея, като можеш да ползваш софтуер например http://www.thinkbuzan.com/bg/?gclid=CLKmx4aB1LgCFc2_3godWSkAww или също така може да я начертаеш на лист хартия, и после да я сканираш. Трябва да се предаде в pdf формат, в rar.

от Hristo.B (3885 точки)

0
Не е задължително да е PDF формата. PNG и JPEG също може :)

от Steff (10 точки)1
Избираш си презентация от C# - част 2 и правиш карта на самата презентация, ако можеш на лист, ако не с програма.

от martingeorgiev (2318 точки)


0
Аз искам да попитам, ако не вземем "Споделяне на знания и работа в екип", но примерно вземем с отличен C#2, губим ли присъствено право в академията? До колкото знам той е задължителен за хората искащи да работят в Телерик. И ако не го вземем сега, можем ли да го вземем с есенната академия?

от vdtodorov93 (754 точки)


0
Всъщност "Споделяне на знания и работа в екип" участва във формирането на оценката за C#2, тоест няма да вземеш тези точки, но това не значи, че губиш присъственото си право, стига да вземеш C#2.

от Hristo.B (3885 точки)


0
Някой ще каже ли каква трябва да бъде домашната за Mind Mapping

от bgatev (1491 точки)


0
трябва да си изберем една лекция от курса С#2 и да й направим mind map, като се ръководим по презентацията на темата. Жоро ни посъветва да изберем темата, която ни е най-трудна, за да я разберем по-добре в последствие като направим mind map-a.

от kalbo_17 (2709 точки)

0
И какво трябва да се предаде в системата - да сканирам хартиения mind map или ?

от bgatev (1491 точки)0
Не знам при другите колеги, как е, но реших да седна да проверя по 5-6 домашни от всичките теми и просто не попаднах на нито 1 читаво домашно...
Блоговете без никакви информация, просто създадени и зарязани с един пост - ТОВА Е МОЯТ БЛОГ или нещо подобно, сорс контрол системи напълно празни, от Mind Mapping имаше 2 които ми харесаха, другите пак бяха тотално отбиване на номера, по - скоро някакви драсканици, които дори бяха и нечетими... Дори не знам какво оценка може да се даде на такива домашни...

от Yordan.Bonev (780 точки)


0
Не се отчайвай, при мен беше същото, най-вече по отношение на блоговете! За сорс контрол системите и мисловните карти не беше зле.

от Matrix (2857 точки)

0
И при мен беше горе долу така с блоговете и сорс контрол системите, но при мисловните карти попаднах на няколко много добри, но и останалите не бяха лоши (проверих 10)

от Hristo.B (3885 точки)