Помощ! След ъпдейт виртуалка на centOS се прецака


0
Пийпъл помогнете с една грешка.
След ъпдейт на СentOS6.4 не ще да зареди и след като GRUB се опита да зареди кернела "увисва".
Какво се опитах да направя:
1. Влизам в GRUB и там имам два кернела
CentOS (2.6.32-358.11.1.e16.i686)
CentOS (2.6.32-358.e16.i686)
От който и кернел да бутна ми увисва.
Единственото което върви горе долу е следното, с "е" редактирам и оставям само кернела с параметър "1" без нищо друго и тогава почва да зарежда, но стига до един момент и ми изписва
Write protecting the kernel text:4420k
Write protecting the kernel read-only data: 1920k
Refined TSC clocksource calibration: 2394.104 MHz.
Switching to clocksource tsc
и тук умира.Отговори2
Пробвай, без да изтриваш нищо на kernel линията, да добавиш init=/bin/bash
Ако и така не boot-не, виж колко partition-а имаш и виж дали не си объркал номера на partition-а в kernel параметрите. Т.е. да си объркал root=/dev/sdXX

от hackman (3744 точки)


0
После, иди и виж какво пише във: /var/log/messages /var/log/lastlog /var/log/rpmpkgs BTW - как точно "умира" - кернел паник, или някаква фрагментация - тук можем да помогнем повече, ако кажеш какво е довело до това. Например: ако си ъпгрейднал, без да спазиш правилата glibc или gcc - си нагазил здраво, Но, ако само си "бъзнал" гръб конфигурацията, или си ъпгрейднал кернелен пакет (тук се водя по бъгзилата на РедХат и това https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=253616 - малко гугъл :) )
Също - това Виртуъл Бокс ли е - ако да - добави и noapic след кернела - не ми се навлиза в обяснения защо - приеми го на доверие.
Успех, Стоян


0
Мерси за предложенията, обаче нищо не сработи. Подозирам, че самия virtualbox се е бъгнал, защото след ъпдейт на VB крашна всичко. Пробвах да инстална различни дистрибуции със всякакви live iso, и инсталационни щуротии ама така и не тръгна нито един линукс. (за сметка windows, който лети на виртуалката). Лошото е, че и vmware не ще да запали линукса. Нещо се е прецакало мн сериозно. Подозирам обаче, че машината има вина. CPU G530 2.4 дуалкор, 2 gb ddr3. Интересното, е че centos вървеше и след ъпдейта на VB умря.