Въпрос за Page-ове в wordpress


1

Здравейте, в wordpress можеш да си направиш менюта и категории в менютата. После на всеки един нов пост казваш в коя категория да отиде и то си го добавя там. Само че на категорийте неможеш да им сменяш темплейт и такива разни работи. Аз искам да си направя new -> page и в него да слагам нови постове. Ето например в този сайт http://eqinox.cloudvps.bg/ (с wordpress тема е) "Home" и "тест" са категории, а "C#" е page. Как в page-a да слагам нови постове?
Отговори2

Page - a ти е статичен така като гледам, което според мен значи, че няма как да добавиш динамично съдържание към статична страница :) Така и така имаш категории, направи си категория C# и след това всичко което слагаш в категория C# ще ходи в тази страница. А ако искаш да си направиш темплейт за различните категории как да ти се рендват в сайта можеш да видиш тук:

http://codex.wordpress.org/Category_Templates

Аз например в моя блог си имам категирии в които чрез един клик си добавям статиите които категоризирам със съответната категория, но страниците са ми динамични, а не статични(блога ми е на Drupal, но в това няма толкова голяма разлика). Статични използвай, за About us примерно и тези, в които няма да добавяш динамично съдържание :)

Дано съм разбрал какво точно питаш и да съм бил полезен :)


от CaptCortez (1242 точки)


5

Това се прави със CUSTOM POST TYPES.
Има някои готови плъгини, но най-добре да си направиш сам. Има два подхода - да ги регистрираш (пост типовете примерно C#, html..) директно в functions.php или да си направиш plugin. Няма нищо сложно, в общи линии променяш в готовите снипети името на самия пост тип.

Можеш да добавиш и отделни категории и тагове за всеки пост тип. 

http://wp.tutsplus.com/tutorials/plugins/a-guide-to-wordpress-custom-post-types-creation-display-and-meta-boxes/

http://wordup.ivdimova.com/#18

Пример:

Копираш кода от 112 до 145 ред от ТУК , пействаш го във functions.php на темата ти (препоръчително в ChildTheme) като променяш навсякъде project/projects с името на твоя custom post type и си готов.
Ако ползваш permalinks във вид %postname% страницата на пост типа трябва да е на "домейна"/"името на пост типа". Можеш да я добваиш в менюто като директен линк.


от bobbykolev (4168 точки)


5

Ако искаш Home да ти е начална страница, а постовете да ти отиват в друга страница, просто направи другата страница да е "страница за публикации" от "настройки за четене".


от arabella (2576 точки)


0
Мерси хора, помагате много! Само че аз понеже изтрих абсолютно всичко и сега имам едно "Home" което го нямам нито в pages нито никъде. Вие сами можете да го видите в сайта. Всичко което напиша, се слага там където съм му казал и автоматично отива и в Home. Например сега аз пиша нещо и го слагам в страницата C# и то си прави копие и отива в Home също. Как да огранича да не отива всичко в Home и ако мога да го прекръстя отнякъде.

от eqinox (127 точки)


0
в настройки за четене какво имаш? кое ти е начална страница и кое ти е страница за публикуване? каква искаш да ти е началната страница - статична или динамична (да ти показва всички постове, които публикуваш)?

от arabella (2576 точки)

0
В момента ми е ето така http://prikachi.com/images/496/6367496R.jpg. Искам това Home да го прекръстя на нещо друго, например "За мен" или нещо такова. Това няма толкова значение. Искам не всички постове да отиват там, а само на които им кажа

от eqinox (127 точки)