Курс "Споделяне на знания и работа в екип" - Безплатна уеб система за създаване и хостване на тестове


2

Здравейте, колеги!

Вчера имахме консултативна среща със Светлин Наков относно курса "Споделяне на знания и работа в екип" и писане на тестове (IQ, IT, английски). На срещата се разбрахме да предадем подготвените материали в текстови файлове и също така да ги качим в безплатна уеб система, където бъдещите кандидати в Академията ще могат да се упражняват за входящия изпит. В тази връзка бих искал да попитам дали някой може да ни препоръча безплатна уеб система за създаване и хостване на тестове. Благодаря предварително!

ПП. Един колега от прием 2012 Теодор Куртев беше направил такива тестове за C# част 1 курса и ги беше качил на: http://simpletests.bugs3.com. Ако може и самият Куртев да ни драсне с кой софтуер са правени неговите тестове.
Отговори1

Не съм Куртев :), но като гледам неговите тестове са правени с Wondershare QuizCreator

Не е безплатен, но има free trial.


от arabella (2576 точки)


0
Не ни върши работа, щом не е free. Благодаря за предложението!

от easlavov (4118 точки)

0
предвид броя на хората, които ще цъкат тестовете, трудно ще намерите нещо уеб базирано и безплатно. вижте и това - http://www.ispringsolutions.com/free-quiz-maker

от arabella (2576 точки)


1

Да, точно Wondershare QuizCreator, използвахме, но си е платен. Като цяло имахме идея с още един колега да си направим наша собствена, от нулата, но не остана време с всичко около Академията.

Като цяло, безплатните алтернативи  са... доста ограничени, така че не знам колко ще ви свършат работа.


от Teodor92 (13062 точки)


0
То въпросът не е дали инструментът е платен, а дали генерираният резултат може да се ползва безплатно. Примерно ако ползваш Photoshop trial, но направиш безплатен сайт, това не нарушава лицензно правата на никого.
В този смисъл мисля, че Wondershare QuizCreator би могло да е решение за нашия случай, защото се ползва лесно и се вгражда лесно в сайтове.
Може да потърсите и алтернативи, разбира се.

от svetlin.nakov (31978 точки)


1

Благодаря ви много за информацията! Аз също се поразрових и попаднах на няколко сайта за създаване на безплатни тестове, но днес нямах време да ги разцъкам по-подробно (първият го предложиха още на консултативната среща). Нека да ги разгледат и колегите от групите за тестовете и след това да решим коя система от всички дотук представени ще ползваме. 

http://www.easytestmaker.com/
http://www.allthetests.com/
http://www.quizmeonline.net/create-quizzes-online
http://freeonlinesurveys.com/free-online-quiz/
https://testmoz.com/
http://zunal.com/index.php


от encounter (1041 точки)