Книги - литература


3
Днес си купих тези книги - http://www.helikon.bg/books/237/145550_css-3-v-primeri.html и http://www.book.store.bg/p61454/javascript-for-dummies-richard-uognyr.html. Бих искала да чуя вашето мнение за тези книги.Отговори3
Здравей, от книгите на пазара в тази област си направила добър избор. Разбира се всичко зависи от нивото, което търсиш в тях. Поздрави, Боян!

от Untchble (1306 точки)


1
Отличен избор!

от vili999 (167 точки)


2
Първата изглежда доста полезна. Според закона на Мърфи, че "Единствения начин за да разбереш, че една компютърна книга няма да ти е от полза, е да си я купиш", така че не си сбъркала ;)

от phreak (125 точки)


0
Не съм съвсем съгласен))). Има доста полезни нещица по книжките, особено теоретични, които няма да научиш и след 10 години практика ако не прочетеш някоя дебела книжка например за алгоритми, мрежи, операционни системи, архитектури и други. В общия случай съм съгласен, особено като се вземе предвид скоростта на развитие на стандартите, в web-а също! наздраве)))

от Ivaka (85 точки)

0
Така си е, горе казаното е в крага на шегата. Иначе, спецялно за front-end-а има тонове писаници за различни проблеми в интернет, стига да знаеш какво да търсиш. Другото хубаво е, че можеш да си "покрадваш" идей от други сайтове, да гледаш как други го правят. Поздрави! :P

от phreak (125 точки)


0
Много добри книги!Браво!

от ivobuilder (147 точки)


0
Аз си закупих прървата за CSS 3 в примери. Основната материя е обяснена доста сухичко и ако човек няма много понятие от CSS има някои неща които могат да го подведът. Понеже я прелистих повърхностно за момента (купих я преди няколко дена и още не съм я чел) така, че не мога да изкажа крайно мнение. Има ги разгледани филтрите и динамичните филтри и ефектите които се постигат с тях които са доста интересни, но за съжаление още не съм си играл да ги пробвам. Обаче или аз нещо съм пропуснал да забележа, но май няма обяснение за анимации. Моля да бъда поправен от колегите които са я чели ако има такова нещо, понеже за момента не ми остава време да седна да я разгледам обстойно и да се поупражнявам.

от REPLAY (252 точки)


0
И аз не съм видяла да има за анимации, но аз съм начинаеща и мисля че книгата е много добра

от djasika (271 точки)

0
И аз не съм много напреднал. Никога не съм се занимавал с такива неща познанията са ми базирани на това което сме учили тука на курса. Направи ми впечатление, че основните неща не са обяснени както трябва. В началото в раздела "управление на блокове" не се споменава за свойството inline-block което е доста важно нещо. От там си изведох тези изводи за основните неща. Можеше да групират основните елементи в структурата на html в две групи: например първата да е с инлайн елементите а втората с блоковите. На мен от началото на курса ми беше доста трудно докато свикна кой елемент какъв е и какво му е дефоултното поведение. А да те попитам тази за джаваскрипта дали си я попрегледала и какво ти е мнението за нея. Аз бях се насочил към тази: http://www.helikon.bg/books/33/114294_javascript.-profesionalni-proekti.html но като гледам мога да се спра и на тази която ти си взела. Въпроса е в коя нещата са обяснени като за по-начинаещи :)

от REPLAY (252 точки)0

Този човек тук продава доста интересни книжки на доста прилични цени. Искам да отбележа, че не познавам човека и не правя някаква реклама, просто поръчах книга от него и забелязах, че разполага с доста хубави книги две от които купих чисто нови за 45 лева а можеше да ги взема от него за безпари ако съм знаел.

http://dogi374211.prodavalnik.com/


от REPLAY (252 точки)