Източници в статията в Wikipedia


2

Бях сложил теми от английското wiki за източници, защото инфото бях го взел само от там. После видях, че някой ги е махнал и е оставил съобщението : 

страниците от английската Уикипедия не са източници

А какво да сложа? Някой може ли да ми помогне?
Отговори2
Здравей
Един вариант е да сложиш източниците от английската уикипедия, защото те реално са източници и за твоята статия макар и непряко. Разбира се може да ги прегледаш и да видиш от къде точно е взета информацията и да ги филтрираш.
Не съм сигурен дали е коректно спрямо политиката на уикипедия, но това ми се струва като най-правилното решение ;)
Поздрави

от westi3m (5621 точки)


0
Добра логика. Не бях се замислил. Така ще направя, пък ако ме отрежат отново ще му мисля. Мерси много!

от kratoz333 (686 точки)

0
Да, но например аз имам цели параграфи без цитиран източник в английската Уикипедия, от която също превеждам. На тях какъв източник би трябвало да им измисля? (Понеже и аз съм превеждал от английската статия:)

от varbanoff (2325 точки)


2
Здравей, аз също имах този въпрос. Преводът се бележи чрез този таг: {{превод от|en|ЗАГЛАВИЕ НА АНГЛИЙСКАТА ВЕРСИЯ|ИД НА ВЕРСИЯТА КОЯТО СИ ПРЕВЕЛ}}0
Здрасти, четох и аз някъде нещо такова из слайдовете. Но този "таг" ми е съвършено неясно КЪДЕ трябва да го сложа, какво и как да отбележа с него и какво ще направи..?

от varbanoff (2325 точки)

0
И това ID къде мога да го видя? Иначе го слагаш долу в края на темата, в редактора преди категориите.

от kratoz333 (686 точки)3
За 80% от статиите имаме лекция в академията, където има качествена информация на български. Можете да цитирате видеото в youtube или презентацията от PPTX файла кат източници. Ако не знаете коя е презентацията, питайте.

от svetlin.nakov (31978 точки)