URL на teamwork C# Console Game в TFS


4
В изискванията за документацията на конзолната игра пише, че трябва да сложим URL на проекта си в TFS, което разбира се е нормално, защото там се вижда кой какво е работил, но кой линк точно се изисква да бъде сложен, понеже при всеки линк, с който пробвах, изписва " TF400908: The account page you are trying to view does not exist or you do not have access to it.", понеже се опитвам да го достъпя от профил, който не е на човек от отбора и съответно не е включен в отбора. Например с този линк : https://popeyeteam.visualstudio.com . Та не ми е ясно кой линк да сложа, че да може и външни хора да виждат работата ни? Също така и как ще ни оценят, ако не са част от включените в проекта, че да имат достъп до проекта?Отговори1

Здравей

Имам някакви спомени, че проектите във tfs.visualstudio.com не можеше да се правят публични (или поне безплатната версия). Проекта може да се вижда само от хората, които са добавени като member-и към него. При codeplex има възможност за публикуване на проекта и разглеждането му от всички.

Така или иначе проекта ще го гледат само на защитите и няма да имат време да преглеждат repository-то и кода подробно.

Поздрави

Едит: Прегледай тази тема - http://forums.academy.telerik.com/73846/

Там е обсъждан въпроса :)


от westi3m (5621 точки)


0
Но нали точно от TFS-а щяха да гледат кой колко е работил по проекта и така да оценяват? Или то цялото оценяване на всеки един от отбора става по време на защитата?

от kalbo_17 (2709 точки)

0
На защитата на живо ще покажете repository-то, за да докажете, че сте използвали tfs + commit логовете. Оценките се поставят по време на защитата.

от westi3m (5621 точки)0
В архива, който ще изпратиш, трябва да приложиш и source кода. Така е според заданието. Ето по този начин ще имат достъп до него и от Академията. :)

от easlavov (4118 точки)


0
Той source кодът е ясен, въпросът беше за логовете в системата, защото според заданието точно по тях ще се оценява индивидуално всеки, но явно това ще става по време на защитата, така че няма да има нужда да са част от участниците в проекта, за да го виждат.

от kalbo_17 (2709 точки)

0
Така е! Успешна защита! :)

от easlavov (4118 точки)1
Здравей, и аз се чудих как да направя репозиторито публично, за да могат оценяващите да имат достъп до проекта и в крайна сметка реших да създам още един потребител към проекта с права само за четене.Потребителското име и паролата му ще ги впиша в документацията.

от cyberbox (150 точки)


0
да, това е добър вариант

от kalbo_17 (2709 точки)


0
И аз се сблъсках със същия проблем, но го установих навреме и мигрирах на codeplex.com - TFS + всички проекти са публични. Вече е късно за подобни маневри, но за някой следващ път може да се има предвид.

от dani_ddd (346 точки)