Защо няма C++ обучение?


3
Здравейте, съфорумници
Аз съм нов (току-що се reg-нах) и ми е чудно защо навсякъде се говори само за C#, а не за С++? Много бих искал да го изучавам тук, но не го намирам никъде (нито в обекнто-ориентирано програмиране). Изпускам ли го или просто го няма? И ако го няма - защо??? Благодаря! :)Отговори3

Здравей,

В Алго Академията има много публикувани решения на задачи на С++, заедно с обяснения на алгоритмите.

Можеш да видиш всички теми като отидеш на http://telerikacademy.com/ -> Архив -> Алго Академия

Ето няколко линка:

http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/18

http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/8

http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/4

http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/23


от stanev.plamen (1143 точки)


3

C++ не е във фокуса на академията поради много причини. Не се търси толкова много, има много по-голям овърхед в нужните знания и вложен труд/време, за да се постигне нещо. Май няма и много навитаци да го преподават.

Виж тази тема. Препоръчали сме някои от най-добрите източници. Съветвам те да започнеш да учиш C++ 11 и C++ 14 стандарта. Поддържа се от Visual Studio 2013 Preview. 


от georgi.ivanov (3261 точки)


0
Благодаря за отговора и линка! C++ и С# не са ли твърде различни като скорост на изпълнение на програмите и употреба, за да се сравняват? Така поне съм чувал.

от i6mi6 (36 точки)

0
Има C++ курсове за деца в Кидс академията: http://telerik-kids.com.

от svetlin.nakov (31978 точки)


1
Доколкото разбрах С# е бил много по-лесен за работа пък и много по-комплексен.Разработен от Microsoft,значи работи добре.

от kassskata (128 точки)


1
И Windows е разработен от Майкрософт, не забравяй cool
С++ се учи в университетите (всички във ФМИ го учат например), и то доста време. Ако се учеше в академията, щеше да стане Пренатрупано от С++ програмисти. А и С++ основно се ползва за правене на игри или други продукти свързани по някакъв начин с 3д графика, защото там е силата на С++ - бързодействие и няма аналог. За последното обаче са нужни и доста добри познания по Алгебра и Геометрия, които също ще трябва да се преподават в академията. Ако отвориш някоя книжка за С++ графична библиотека (примерно OpenGL) ще видиш с колко много геометрия се започва, и то не базова, ами сравнително Advanced.
 
Накратко - за 1 година може да станеш сравнително добър C# и .NET developer, но за С++ се иска бая повече време (и нерви)

от vdtodorov93 (754 точки)


2
Да ще е доста хубаво да има курсове за C++ и Winapi

от MGMTech (10 точки)