Проверка на сайт


1
Преди 3 месеца пуснахме проект за сайт. Наеха се 2 фирми да направят такъв (плащаме 4200лв за него). Сега са готови, и качват проектите си на 2 тестови домейна. Единия е на базата на WP, другия е с тяхна си кънтент система.
Интересува ме: има ли начин тези проекти да се тестват от към производителност, SEO, секюрити ? Някакви инструменти или сайтове правящи такива проверки ?
Искам да тествам всичко преди да се плати окончателно.

в Други от ibalistix (0 точки)


Отговори1

За цялостна оценка на сайта можеш да ползваш WooRank - имат 7 дни free trial с всички опции.

За сигурността конкретно - HackerTarget но е платен.


от arabella (2576 точки)


1
WP кора като цяло е секюр, по-скоро при него проблемите със сигурността идват от някой нескопосано направен плъгин, за което вината не е на WP, така че внимавайте какви плъгини слагате.
Относно собствената кънтент система - аз бих бил по-скептичен. Не знам защо хора, които си поръчват сайтове се мръщят като има кажеш, че сайта ще е на WP (всъщност знам - знаейки, че кънтент системата идва безплатно, а ти им искаш пари - много ги дразни :)), като това е доста по-сигурен вариант.
Разбира се има моменти, в които WP не е вариант - например онлайн магазин

от todor_pr (1527 точки)


0
Напротив. Аз силно предпочитам WP/Joomla защото това са платформи над които работят стотици хиляди (че и милиони) разработчици и всеки бъг се намира адски бързо, и се отстранява бързо. Аз за това искам да тествам продуктите, защото външно всичко изглежда много добре, но често вътре е голяма боза, а все пак сайта ще се бори за място в търсачките и не искам да започват зле нещата. С чиста съвест (и 100% тествал) мога да кажа и да гарантирам: редица български фирми и разработчици правят продукти и си оставят нарочно разни дупки за да им се плаща после за тях. Не че и чужди такива не го правят но там е много по-малко. Все пак им се плаща да направят даден продукт и той да работи. Ако вече трябват отделни модули ще се плати пак.

от ibalistix (0 точки)

0
joomla от към секюрити е пълна драма 2 пъти са ми я хаквали. трябва непрекъснато да е ъп то дейт така че направете си си сметка дали има кой да го следи това и да оправя кашите след ъпдейтите евентуално

от bgotov (1559 точки)0

WP е лош избор, ако става въпрос за нещо по-сериозно от малък фирмен сайт с 3-4 статични контента. На първо място това е една от най-масовите системи с отворен код и съответно е под най-силен натиск от хакерски атаки. Да не говорим, че първоначално кода е бил много зле писан и чак впоследствие е изчистван. Обаче това важи единствено за основната система, докато всевъзможните разширения са пълен мармалад. Това налага постоянно следене на актуализациите и евентуално - готовност за спешен ъпгрейд. Ъпгрейд обаче не винаги е възможен - с времето темплейтите и разширенията стават несъвместими с основната система. Да не говорим, ако има промени в самия код - нещо, което често се налага.

Системата с техен код сравнително лесно може да бъде проверена за пропуски към масовите видове атаки. И ако е сравнително радко разпространена, със затворен код - може да се каже че отговора е "ДА". За WP системата - ако приемем, че в момента е добре откъм сигурност, то не се знае какво ще е положението след ден-два. Трябва да се отбележи, че често пропуските в сигурността идват не само от уеб системата, но и от самата платформа (сървъра), където често има пуснати и други услуги.

СЕО оптимизацията при WP си е добре - тя си е заложена в основата. За авторската им система - може да се пусне някой от съществуващите инструменти за анализ, но в крайна сметка е добре човек да огледа нещата.


от lamerko (1141 точки)


0
Бих те посъветвал да не ползваш червен цвят в постовете си - не се гледа с добро око, същото е като да ползваш CAPS LOCK

от stann1 (1378 точки)

0
Избрал съм червения цвят тъкмо за тази цел - искам да акцентрирам - все пак дискусията не е с тема раждането на Кейт. Държа си на цвета :)

от lamerko (1141 точки)


0
За security Acunetix Web Vulnerability Scanner 8 ползвам, ама трябва да си го дръпнеш крактнато защото е платено.

от IceElementor (398 точки)