[PHP] Кога се очаква да е изпита по PHP


3
Не си спомнам gatakka да спомена кога планират да е изпита по php, а мисля че е добре да има някаква яснота още от сега, защото последната лекция според календара е на 11-ти декември. Следователно вариантите са два: или точно около Коледа, или след Нова Година. Предполагам и други колеги ще планират пътувания та е добре да знаем как да си заплануваме времето.Отговори1
Обикновено изпита е седмицата след последната лекция.
Аз не бих си правил конкретни планове от сега, защото често има промени в тези графици. Случва се някоя седмица да няма лекция, което ще измести целия график. Също така по това време ще има доста други изпити в академията. Просто си имай едно на ум.
Тук има детайлна програма на курса, която обаче в момента не е пълна:
http://academy.telerik.com/student-courses/external-courses/php-web-development/program
Поздрави!

от vphilipov (3591 точки)


0

Още на първата лекция gatakka разясни, че финалният изпит ще бъде след 12-тата седмица.

По мои изчисления последната ни лекция по график би трябвало да бъде на 20.11.2013. Това би означавало, че изпитът ще е някъде след тази дата, но едва ли някой от сега би могъл да фиксира конкретна дата, а може да има и няколко дати за изпит ако явяващите се са повече от капацитета на една зала.


от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
В моя календар има обявени 15 лекции (2 минали вече + 13 предстоящи), което може би не е близо до истината.
Като цяло Декември си е ваканционен месец и информацията, че изпита по ООП ще е първата седмица примерно е много ценна, защото някой можеше да реши да си направи 1-седмично празнуване на Студентския празник и изпита му гореше.

от themagicis (262 точки)


0
Няма конкретна дата официално до момента.

от ellapt (6303 точки)


4
Не знам на вас какво ви е мнението, но аз бих се зарадвал ако изпитите по OOP и PHP са в съседни дни, защото има хора, които пътуват от "провинцията" и вариантите да изкараш на хотел 1 седмица или през 3-4 дена да пътуваш до София и обратно не са много добри!

от mitko_mihov (225 точки)


0
То хотела ти е най-малкия проблем. Има работещи хора със сериозни ангажименти решили обаче да отделят време и за обучение в Телерик - трябва за тях например да се отдели една събота и неделя в месеца и там да се съберат всички изпити.

от ibalistix (0 точки)


2

На мен май ще ми се наложи да се прибирам до България за изпитите и също мисля, че ще е супер, ако изпитите по OOP и PHP са в рамките на няколко дена. А пък ако бъде фиксиран и периода, ще бъде възможно и да се планира пътуването:)


от nadetto (125 точки)


0
Информацията от първа ръка от снощи е че, лекции приключват средата на Ноември и изпита се очаква в края на месеца. Очертават се два изпита около 1-ви Декември. Предполагам трейнърите по ООП и PHP ще обмислят вариант двата изпита да са близки (събота-понеделник, петък-понеделник или вторник) заради колегите извън София. Все пак е много важен и графика на заетостта на залите. Изпита по PHP в един ден едва ли има как да се състои, освен ако не се ползват и двете големи зали.

от themagicis (262 точки)


4
Лекциите са 12 на брой. Не съм сигурен, къде пише 15, поне аз не мога да видя.
Изпита ще бъде след последната лекция (както се спомена в коментарите по-горе) но нарочноне сме обявили фиксирана дата, понеже искаме да го направим максимално удобно за всички.
Тоест да преценим дали неможе да се комбинира с нещо друго, каква ще е логистиката, колко хора ще идват.
Наистина е полезно да давате такива предложения, като групиране на изпитите, за да ни е по-лесно да решим кога да е крайният изпит.

от gatakka (0 точки)


0
Още е рано, но все пак изпита за тези дето са онлайн ще може ли да бъде събота и/или неделя, ако е възможно разбира се. Една от причината да се запишат на онлайн обучение е, че не могат да идват през седмицата поради някакви причини (било то работа или някакви други основателни такива).

от Valentin88 (0 точки)


0
Присъединявам се към молбата изпитите по PHP и OOP да са в съседни дни. За всички, които сме извън София и караме и двата курса, това е най-удачния вариант.0
Аз лично много се надявам както беше казал Наков изпита по ООП да е преди студентския празник и изпита по PHP да е по-същото време (например единия в събота другия в неделия или петък, събота, неделя и понеделник), но не след студентския празник защотото вече става много близо до Коледа и всеки е планирал почивки и пътувания, било то на другия край на България или по-лошо в чужбина...
Така, че се надявам от Телерик да направят всичко възможно и двата изпита да са преди студентския празник или в Новата Година, но каквото и да решат все ще бъдат прави ... тяхно право е да определят правилата, а ние да се съобразяваме с тях.

от NTumbalev (55 точки)