Мотивационно писмо- какво трябва да включиме в него, ако никога досега не сме се занимавали с програмиране?


1
Откъде мога да намеря материали за подготовката по IT и IQ тестовете?Отговори5

Колеги от академията направиха няколко примерни теста по анаглийски, IT и IQ, които може да се свалят от тук - http://academy.telerik.com/academy/entrance-exam

За писане на мотивационното писмо може да изгледаш например видеото на Наков - http://www.youtube.com/watch?v=foL0GMw1vUA

Ако имаш желание може да потърсиш в интернет за още материали, но според мен тези ще са ти достатъчни.

Успех с кандидатстването.


от westi3m (5621 точки)


0
Благодаря много =)1
Мотивационото писмо си има формат, как се пише мотивационо писмо потърси в интернет. Пиши какъв опит с програмирането имаш или защо си мотивиран да успееш в тази област, защо мислиш, че имаш потенциал - тука е мястото да се похвалиш колко си трудолюбив, как добре работиш в екип, да разкажеш накаква случка в подкрепа на твърдението си. Имай впредвид, че за всяка фирма се пише отделно Cover Letter, там покажи, че знаеш какъв е предмета на дейността на фирмата и пиши защо мислиш, че ще си им полезен.

от yonchoy (2134 точки)


4
За мен най-добрият съвет е да седнеш и първо ти да се изясниш със себе си - защо искаш да започнеш да се занимаваш с това. Писането след това ще е лесно. Още по-добре е, ако можеш да погледнеш от гледната точка на HR - ите, как би ти се струвало твоето мотивационно писмо според тях. Преди време си бях говорил с една позната HR и ми беше казала, колко й е писнало от стандартните заучени фрази в мотивационните писма. Гледай да не прекаляваш с тях, просто бъди себе си (като от рекламата :D). Успех!

от stefanN (952 точки)


2

Можеш да разгледаш тези видеа свързани с писането на мотивационно писмо, както и обясненията в секция "Как да подготвим CV и мотивационно писмо" намираща се на този линк. Успех wink.


от teleriknetwork (2734 точки)


1

Ето тук: Как да напишем мотивационно писмо

Дават се много подробни инструкции как да напишеш  Cover Letter.

Можеш да видиш и още един (реален) пример как го правят хората: Позитивната ни мотивация. Няма да коментирам обаче дали е добра или лоша практика.


от Dobromir (777 точки)