Курс "Мобилни приложения"


2
Здравейте, някой има ли информация за този курс "Мобилни приложения" какъв бекграунд трябва да има човек(примерно html или JS)Отговори7

Здравей колега,

За курса се изискват солидни знания по JavaScript, тъй като цялото приложение се разработва само с JavaScript

Приложенията с Apache Cordova (PhoneGap) стартират WebView в native приложение и предоставят възможност за работа с native APIs на устройството. Тук можеш да видиш какво и къде се поддържа от Cordova, а тук може да прочетеш и малко повече ако ти е интересно.


от DonchoMinkov (12706 точки)


0
Намерих, иска си знания по JS. Т.е. няма да мога за сега. Но да използвам темата да попитам друго. Тези проложения които се разработват с фонГап могат да четат данни от акселератора GPS-a или да управляват хардуера на телефона като камера светкавица и т.н.

от bgotov (1559 точки)


1
Здравей искам тук да изкажа мнението си относно android приложенията с html/js и тези с java/android.
Значи аз първо започнах html js стори ми се прекалено лесно и хубаво ,но после разбрах ,че не е така не могат да се пишат големи приложения аз лично не съм използвал някакви библиотеки,но все пак си е голяма играчка със звуци и изображения за различни устройства.След това започнах с java / android и там ми се стори по-лесно и достигам по-добри резултати с по-малко усилия(всеки си има предпочитания).Така че хубаво помисли дали искаш да правиш приложения с js или с java ,като имаш на предвид ,че тези с js без библиотеки се правят трудно и не могат да се пишат огромни приложения.

от skinwalker (0 точки)


0
Сигурен съм, че JS+HTML и след 10 години няма да достигнат възможностите на JAVA, но за по-елементарни приложения вероятно е по - лесно. Колкото до JAVA уви тя работи само на Андроид. Опитвах се пред иняколко месеца да правя някакви неща, но Java- та която знам, по никакъв начин не ми помага в андроида, има си една камара специфики

от bgotov (1559 точки)