[ASP.NET MVC] Final Exam Deploy Issues


8
Колеги слагайте, кой с какви проблеми се е сблъскал при deploy-ването и евентуално какви проблеми могат да изскочат ;)
Аз започвам с нещо доста тъпо, ама си изкарах акъла:
Свалих си проекта наново, run-ах го, естествено си бях останал логнат в Chrome-a и имах достъп до полетата, където изискват логване и се опитах да създам ticket и чак тогава ми гръмна, защото няма такъв user ;)

в ASP.NET MVC от vlad0 (6103 точки)


Отговори



1
Има вариант да ви пищи за референции, просто трябва да ги добавите.
При мен се случи, че ми се беше загубила референцията към MVC 5 ...

от plamen.yovchev (3283 точки)


0
Мда, нещо до последно някакви хора оправяха някакви пакети, Хубаво е да обяснат горе долу за какво става въпрос :)

от vlad0 (6103 точки)


4
Да това е често срещан проблем. Хубаво е като се пусне за първи път проект за преглеждане да се разлогнете и тогава да цъкате.
Също имайте в предвид да изтриете през Sql Management Studio старата база понеже много хора ще са с темплейта на Евлоги и едва ли ще са си сменили името на базата.

от saykor (8845 точки)


6

1) DropDown листа на Категории и Приоритети не е задължитено да бъде с KendoUI
2) Някой може да е закоментирал [Authorize(Roles="Admin")] за debugging цели, ако го има се брои за направено

3) Някои хора са разбрали, че админ не може да поства коментари и специално са написали проверка админа да не може да пуска коментар - Ники потвърди, че това също се приема за правилно - http://www.youtube.com/watch?v=eWVa1cRl1yg&feature=player_detailpage#t=2397


от vlad0 (6103 точки)


0
3тото не съм го чул Ники да го е приел за правилно, а по-скоро се учуди на кого може да му хрумне такова нещо. Принципно не разбирането на условието не може да е правилно. И... нали никой не се заблуждава, че като почне да програмира ще му се казва всичко точно и няма да се очаква от него да влага малко мисъл в действията си? То така или иначе е се тая. Разликата сигурно е 1т.

от saykor (8845 точки)

0
Ами значи не си слушал много! Ето ти линк, защото явно не си разбрал! http://www.youtube.com/watch?v=eWVa1cRl1yg&feature=player_detailpage#t=2397 Като почне да се програмира има ли спецификация за даден проект? Или си говорите нещо и каквото стане? Митак, айде моля те и другите сме работили с клиенти и не идваме от гората! Като има неяснота питаш , за да се изясни. Когато ситуацията не го позволява го правиш по твое усмотрение!

от vlad0 (6103 точки)



1
Като си създавате (или присвоявате вече създадена) админ роля, трябва да си разлогнете юзъра, за да се усети IIS-a, че е администратор и да покаже съответните менюта (и даде достъп до дадените страници). На мен на Опера вчера даже и след log off и отново логване не ми даде привилегиите, така че ми се наложи да рестартирам проекта.

от petarpenev (3148 точки)


2
KendoUI ListView wrapper-а работи по дефалт със ServerSidePaging. Тоест за да ни е пейджирането на клиента трябва изрично да е зададено .ServerOperation(false). Ако ServerOperation липсва пейджирането е на сървъра.

от georgi.ivanov (3261 точки)


4

Попаднахме на изпит с този Seed
 

for (int i = 0; i < 10; i++)
            {
                context.Tickets.Add(new Ticket
                {
                    Id = i,
                    Priority = Priority.Default,
                    Title = "Ticket " + 1,
                    Category = context.Categories.First(),
                    Author = context.Users.First()
                });
            }
 
Съответно това гърми активно, защото базата е нова и няма никакви юзери в нея. Фикса е лесен - просто трябва да се създаде един user и да се сложи там :)

от vlad0 (6103 точки)


4

Тъй като голяма част от хората са използвали на Евлоги шаблона е силно вероятно да ви кешира страниците, независимо, че зареждате нов проект ;) Извод: Чистете Кеша


от vlad0 (6103 точки)


0
И аз съм го ползвал, но не видях проблеми с него. Много добре се е справил. Браво.

от saykor (8845 точки)

0
Не коментирам шаблона, а browser-a, че може да кешира, ако е на същия порт, или ако key-то в dictionary-to за cache-a е еднакъв!

от vlad0 (6103 точки)


4

Не мога... трябва да се оплача.

Днес тръгнах да проверявам изпити и още на първия се зачудих защо няма нито един въпрос за search, почнах да разпитвам и познайте какво ми казаха... не трябвало да се прави никакъв search. Само филтър по категория.

Като се има предвид, че си играх два часа с това, направих го да refresh-ва list-view-то, сложих му autocomplete, който се съобразява с избраната категория и замалко не си провалих изпита, защото се заиграх прекалено много... сега направо се чувствам ........ тъпо. :)

Извод: Четете спецификациите!


от FeRt1 (2866 точки)


0
Поне си го бива search-a ! :D

от RamiAmaire (1868 точки)

0
ферти има фетиш към сърчовете :D

от georgi.ivanov (3261 точки)