[ASP.NET MVC] Final Exam Deploy Issues


8
Колеги слагайте, кой с какви проблеми се е сблъскал при deploy-ването и евентуално какви проблеми могат да изскочат ;)
Аз започвам с нещо доста тъпо, ама си изкарах акъла:
Свалих си проекта наново, run-ах го, естествено си бях останал логнат в Chrome-a и имах достъп до полетата, където изискват логване и се опитах да създам ticket и чак тогава ми гръмна, защото няма такъв user ;)

в ASP.NET MVC от vlad0 (6103 точки)


Отговори1
Има вариант да ви пищи за референции, просто трябва да ги добавите.
При мен се случи, че ми се беше загубила референцията към MVC 5 ...

от plamen.yovchev (3283 точки)


0
Мда, нещо до последно някакви хора оправяха някакви пакети, Хубаво е да обяснат горе долу за какво става въпрос :)

от vlad0 (6103 точки)


4
Да това е често срещан проблем. Хубаво е като се пусне за първи път проект за преглеждане да се разлогнете и тогава да цъкате.
Също имайте в предвид да изтриете през Sql Management Studio старата база понеже много хора ще са с темплейта на Евлоги и едва ли ще са си сменили името на базата.

от saykor (8845 точки)


6

1) DropDown листа на Категории и Приоритети не е задължитено да бъде с KendoUI
2) Някой може да е закоментирал [Authorize(Roles="Admin")] за debugging цели, ако го има се брои за направено

3) Някои хора са разбрали, че админ не може да поства коментари и специално са написали проверка админа да не може да пуска коментар - Ники потвърди, че това също се приема за правилно - http://www.youtube.com/watch?v=eWVa1cRl1yg&feature=player_detailpage#t=2397


от vlad0 (6103 точки)


0
3тото не съм го чул Ники да го е приел за правилно, а по-скоро се учуди на кого може да му хрумне такова нещо. Принципно не разбирането на условието не може да е правилно. И... нали никой не се заблуждава, че като почне да програмира ще му се казва всичко точно и няма да се очаква от него да влага малко мисъл в действията си? То така или иначе е се тая. Разликата сигурно е 1т.

от saykor (8845 точки)

0
Ами значи не си слушал много! Ето ти линк, защото явно не си разбрал! http://www.youtube.com/watch?v=eWVa1cRl1yg&feature=player_detailpage#t=2397 Като почне да се програмира има ли спецификация за даден проект? Или си говорите нещо и каквото стане? Митак, айде моля те и другите сме работили с клиенти и не идваме от гората! Като има неяснота питаш , за да се изясни. Когато ситуацията не го позволява го правиш по твое усмотрение!

от vlad0 (6103 точки)1
Като си създавате (или присвоявате вече създадена) админ роля, трябва да си разлогнете юзъра, за да се усети IIS-a, че е администратор и да покаже съответните менюта (и даде достъп до дадените страници). На мен на Опера вчера даже и след log off и отново логване не ми даде привилегиите, така че ми се наложи да рестартирам проекта.

от petarpenev (3148 точки)


2
KendoUI ListView wrapper-а работи по дефалт със ServerSidePaging. Тоест за да ни е пейджирането на клиента трябва изрично да е зададено .ServerOperation(false). Ако ServerOperation липсва пейджирането е на сървъра.

от georgi.ivanov (3261 точки)


4

Попаднахме на изпит с този Seed
 

for (int i = 0; i < 10; i++)
            {
                context.Tickets.Add(new Ticket
                {
                    Id = i,
                    Priority = Priority.Default,
                    Title = "Ticket " + 1,
                    Category = context.Categories.First(),
                    Author = context.Users.First()
                });
            }
 
Съответно това гърми активно, защото базата е нова и няма никакви юзери в нея. Фикса е лесен - просто трябва да се създаде един user и да се сложи там :)

от vlad0 (6103 точки)


4

Тъй като голяма част от хората са използвали на Евлоги шаблона е силно вероятно да ви кешира страниците, независимо, че зареждате нов проект ;) Извод: Чистете Кеша


от vlad0 (6103 точки)


0
И аз съм го ползвал, но не видях проблеми с него. Много добре се е справил. Браво.

от saykor (8845 точки)

0
Не коментирам шаблона, а browser-a, че може да кешира, ако е на същия порт, или ако key-то в dictionary-to за cache-a е еднакъв!

от vlad0 (6103 точки)


4

Не мога... трябва да се оплача.

Днес тръгнах да проверявам изпити и още на първия се зачудих защо няма нито един въпрос за search, почнах да разпитвам и познайте какво ми казаха... не трябвало да се прави никакъв search. Само филтър по категория.

Като се има предвид, че си играх два часа с това, направих го да refresh-ва list-view-то, сложих му autocomplete, който се съобразява с избраната категория и замалко не си провалих изпита, защото се заиграх прекалено много... сега направо се чувствам ........ тъпо. :)

Извод: Четете спецификациите!


от FeRt1 (2866 точки)


0
Поне си го бива search-a ! :D

от RamiAmaire (1868 точки)

0
ферти има фетиш към сърчовете :D

от georgi.ivanov (3261 точки)